National

Klaus Iohannis, întâlnire de grad zero la Londra

Publicat: 03 dec. 2019

Preşedintele Klaus Iohannis este prezent marți și miercuri la Londra pentru reuniunea NATO. Marţi, primul om în stat are planificat un dejun de lucru alături de numeroși lideri importanți. Printre aceștia se numără preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderii din Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, Grecia, Bulgaria şi Marea Britanie, prezenţi la Londra la Summitul NATO.

Klaus Iohannis participă, marţi şi miercuri, la reuniunea NATO la nivel înalt, care are loc în capitala londoneză.

Primirea va fi oficializată marţi, la recepţiile oferite în onoarea şefilor de stat şi de guvern de către Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham. De asemenea va fi prezent şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson, la reşedinţa din 10 Downing Street.

Reuniunea NATO va avea loc în cursul zilei de miercuri, unde şeful statului român va participa la nivel înalt. Șeful statului va oferi o declaraţie publică succintă, cu caracter strategic, având obiectivul de a acoperi principale progrese şi preocupări la nivel aliat. Totodată, liderii aliaţi vor aproba un pachet de documente pe teme relevante pentru rolul NATO în actualul context internaţional.

Din delegaţia României la Summitul NATO fac parte şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.loading...

Adauga un comentariu