National

Klaus Iohannis, la Centrul Național de Intervenție: „Nu suntem în faza de relaxare! De Paște, eu voi sta în casă!“ – LIVE TEXT/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 08 apr. 2020

Președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită, de la ora 12.30, la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

UPDATE: Este pentru prima oară când preşedintele Klaus Iohannis a vorbit foarte aproape de oameni şi a transmis un mesaj corect: să nu relaxăm măsurile de distanţare socială. Chiar dacă alte ţări relaxează măsurile de distanţare socială, e foarte bine că România să nu relaxeze aceste măsuri, iar din acest punct de vedere preşedintele Klaus Iohannis a luat deciziile corecte.

UPDATE: „Am făcut o vizită la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției. Am discutat despre situația de aici și sunt foarte mulțumit. Sper să facă situațiilor ce pot apărea. Unele țări fac plan pentru relaxare. Trebuie să spun că noi, în România, nu suntem în această fază. Numărul de cazuri crește, numărul de persoane tratate crește. La noi, în că, nu suntem în faza de relaxare. Depinde de noi cât mai durează până putem veni cu un plan de relaxare a măsurilor. Această infecție merge de la om la om. Dacă respectăm regulile, vom putea ajunge la faza de relaxare mai repede.

Dacă ne relaxăm prea repede și că vremea frumoasă alungă virusul, putem să ajungem în faza în care măsurile trebuie prelungite luni de zile. Măsurile trebuie respectate pentru a ajunge la relaxarea unor măsuri. Avem două Sărbători Pascale. Eu voi sărbători acum. Nu voi merge la biserică, nu vom merge să luăm Lumină, nu vom invita pe nimeni la masă. Asta mă aștept să facă toți românii! Este greu! Trebuie respectate regulile și acum. Dacă scăpăm această epidemie, s-ar putea să fie foarte grav pentru foarte multă lume“, a spus Klaus Iohannis.

Știrea inițială

Vizita președintelui vine în contextul în care Ministerul de Interne urmează să anunțe, în cursul acestei zile, o nouă Ordonanță Militară.

La final, președintele ar putea susține declarații de presă.

În România urmează să fie implementată Ordonanța Militară cu numărul 8, după ce bilanțul infectărilor cu coronavirus a crescut într-un ritm alarmant de la o zi la alta. Mai mult, îngrijorător este faptul că peste 700 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu CoVid-19, lucru ce îngreunează sistemul medical românesc.

Cu 200 de decese provocate de coronavirus și peste 700 de cadre medicale infectate, România s-ar putea îndrepta către un scenariu complicat, cauzat de CoVid-19. Mai mult, potrivit informațiilor existente în presă, urmează să fie emisă o nouă Ordonanță Militară, cea cu numărul 8, care ar impune un alt set de măsuri drastice ce ne-ar putea schimba viața radical.

În urma celor întâmplate în România din cauza epidemiei de coronavirus, ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că este în pregătire o nouă Ordonanță Militară, însă nu a oferit prea multe informații cu privire la acest aspect. Anunţul a fost făcut în timpul videoconferinţei convocate de preşedintele PNL, Ludovic Orban și este posibil ca astăzi să fie făcut public conţinutul ordonanţei.

Comentarii
Adauga un comentariu