Actualitate

Klaus Iohannis, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență: „Este necesar ca vigilența noastră, pe toate palierele, să crească” – VIDEO

Publicat: 31 mai 2021
Klaus Iohannis îmbrăcat în costum și fundal albastru
Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale

La inaugurarea sediului Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, președintele Klaus Iohannis a susținut o serie de declarații.

„Am încredere că acest proiect care se bucură de apreciere și interesul NATO și UE și al partenerilor la nivel internațional va aduce valoare adăugată în contextul geopolitic actual. Zilnic, observăm că provocările și amenințările inclusiv din registrul neconvențional la adresa țărilor care fac parte din comunitatea europeană se diversifică și devin din ce în ce mai greu de combătut.

Este necesar ca vigilența noastră, pe toate palierele să crească și avem nevoie de conceptele și instrumentele de acțiune adecvate, pentru a răspunde pe măsură. Reziliența este un astfel de concept esențial, iar centrul inaugurat astăzi este fără îndoială un astfel de instrument, absolut necesar. (…) Efortul de consolidare a rezilienței față de amenințări sofisticate și numeroase trebuie să implice niveluri multiple ale administrației și societății.

„Democrațiile sunt afectate de amenințări sofisticate”

Trebuie remarcat că democrațiile sunt afectate în special de astfel de amenințări, dar trebuie spus și că pe termen lung democrațiile sunt și cele mai bine echipate pentru a le răspunde. Reziliența societală pe care tocmai am evocat-o este doar o parte a problematicii rezilienței și un indicator în sine al complexității pe care centrul inaugurat astăzi va trebui să o desfășoare.

Contextul pandemic a evidențiat și mai pregnant reziliența că reziliența trebuie să fie un obiectiv central (…) Așa a început acțiunea României de crearea a Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, acesta răspunde contextului actual, dar și unui set întreg de provocări și amenințări care se manifestau deja la nivel internațional, de la provocările generate de tehnologiile emergente și disruptive și provocările la adresa sistemelor de comunicații, sau a infrastructurii de transport, la necesitatea unui răspuns eficient la crize, dar și la continuitatea post criză a serviciilor esențiale.

Crearea acestui centru reprezintă încă un exemplu al angajamentului ferm, pentru securitatea europeană (…) Prin decizia de a internaționaliza acest centru vom promova obiectivele României, ale alianței NATO și UE în domeniul rezilienței”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Vigilenta pe dreacu !, au mai pus cateva tinte cheie pentru focoasele rachetelor rusesti pe harta rusilor !, ca sa va dezumflu un pic aflati ca scutul lui peste si celelalte rachete sunt rahat in ploaie , depasite si inutilizabile in fata rachetelor Hipersonice intercontinentale pe care rusii si chinezii deja le au si nimic nu le poate intercepta si opri ! , americani nu le au, Nato nu le are !

  • Face caca putin pe second-hendurile lui werner date de tramp pe mulți bani care a primit și o șapcă cadou —–desigur tot second-hend

  • Vigilenta este ceva obligatoriu cand ai sase case pe care le inchiriezi. Stai cu ochii in patru pe chiriasi. Sa nu-ti sterpeleasca covorasul sau taburetul, sa nu-ti strice wc-ul, sa nu striveasca tantarii pe tavan, sa nu puna alambicul de tuica pe aragaz, si cate altele. Nu-i usor deloc.

  • iar au aparut latraii de serviciu sa-i suga bota lui Ioha,mai labarilor asistati sociali mestecati acelasi cacat auzit la haznaua 3,mai face-ti o pauza si treceti la supt oite psd-iste asistate social!

  • Mai latrau johanist nu sunt nici pzdist nici asistat social !, si niciodata nam fost !, in schimb in comparatie cu tine am cap si creier ca sa judec si ochi ca sa vad !, johanis a furat niste case ! punct !, rusia si china AU rachete hipersonice !, America si NATO NU !, documenteazate sa vezi ce pot face alea si daca apuca sa le zareasca instalatiile de lansatoare Patriot !, pana si nord korea se pare ca a ajuns sa aiba ori cel putin o corcitura de semi hipersonica !

Adauga un comentariu