Actualitate

Klaus Iohannis, reclamat la CNCD pentru declarațiile privind autonomia Ținutului Secuiesc

Publicat: 29 apr. 2020

Președintele României ar putea plăti o amendă frumușică pentru declarațiile belicoase făcute pe tema legii autonomiei Ținutului Secuiesc. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) face verificări cu privire la afirmațiile președintelui Klaus Iohannis la adresa autonomiei Ținutului Secuiesc, după ce Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” a depus o cerere în acest sens.

Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a spus că aceasta este singura plângere înregistrată până la ora transmiterii acestei știri cu privire la afirmațiile șefului statului.

„Prin declarația rostită de el se creează o atmosferă dezagreabilă la nivelul comunității maghiare. Agravează situația și faptul că domnia sa are calitatea de Președinte al României, ceea ce insuflă sentimentul că însuși statul român acționează împotriva cetățenilor săi de etnie maghiară”, potrivit sesizării transmisă de Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” la CNCD.

Klaus Iohannis a spus, miercuri, că „este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Potrivit președintelui, în timp ce autoritățile se luptă cu pandemia, PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înțelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României și a românilor. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat Iohannis, adăugând că atât timp cât va fi președinte, o astfel de lege nu va exista.

Ulterior acestor declarații, senatorii au respins, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. Acest proiect de lege a fost adoptat anterior tacit de Camera Deputaților. Senatul s-a întrunit în ședință de urgență, având doar acest proiect pe ordinea de zi.

Comentarii
  • Mai „bozgorilor” (cu ghilimele e permis), daca atmosfera din Romania e dezagreabila, ia duceti-va voi la origine! In Ungaria adica!

  • cONSILIUL National pentru Combaterea Discriminarii este un organ POLITIC AFARAAAAAAAAAAAAAAAAA CU TOATE LEPRELE POLITICE DIN CONSILIUL PENTRU DISCRIMINARE ASA SE CHEAMA , NU VA ADRESATI VREODATA ACSETUI CONSILIU CA EL INSUSI VA VA DISCRIMINA ESTE UN CONSILIU POLITIC SI FACE JOCURILE DUPA URECHE CUM CANTA POLITICA MAGHIARA SAU MITA , SUNT MITUITI CEI DE LA CONSILIUL NATIONAL AL DISCRIMINARII MAI MULT DE CE SA MA FTA UN UNGUR TREBUIE SA FIE IN ACEST CONSILIU SI SA MA NEDEREPTATEASAC PE MINE CA NU IA M DAT MITA SI NU SUNT LA PUTERE CU UDMR SAU ALT PARTID LA PUTERE . JOOOOOOOOOOS MIZERABILII DE LA CONSILIUL DE DISCRIMINARE, DE CE UNGURI IN ACEST CONSILIU AL DISCRIMINARE? ESTE O MARE MIZERIE ACEST CONSILIU CARE ESTE PLATIT LA GREU DIN BANII NOSTRI AI CONTRIBUABIILILOR. NOI PLATIM UNGURII DIN ACEST CONSILIU CORUPT CA SA NE DISCRIMINEZE, SI MAI TARE DECAT AM FOST DISCRIMINATI INAINTE DE A NE ADRESA ACESTUI CONSIULIU DE KKKT . SA FIE SCHIMBATI TOTI EI NU MAI POT DE BINE SI NU MUNCESC NICI NU CITESC DOSAREELE

  • Președintele CNCD, Csaba Asztalos ???????????///////////JOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS DE CE ACEST NUME ????? SUNTEM IN ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROMANI NU AVEM IN TARA NOASTRA CARE SE CHEAMA ROMANIA::::ș: UITE ASTA Csaba Asztalos M-A DISCRIMINAT PE MINE, DACA I-AS FI DAT MITA, DAC NU AS FI FOST ROMAN , DACA AS FI FOST BOZGOR, IN PARTID DE GUVERNAMANT SAU UDMR CONSTATA URGENT SI FARA INDEPLINIREA VREUNUI CRITERIU DE DISCRIMINARE CA AM FOST DISCRIMINAT DAR…. CUM CONSILIUL DE DISCRIMINARE E CORUPT LA MAXIM,, DACA PUBLIC DOSARUL PE FSB CA SA VADA TOTA LUMEA O SA VA CRUCITI CE KKT DE CONSILIU ESTE ACESTA

Adauga un comentariu