National

Klaus Iohannis se întâlneşte cu Vela şi Arafat pentru a analiza situaţia generată de epidemia de coronavirus

Publicat: 30 iul. 2020
Președintele României, despre dosarul din 10 august: ”important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla”
Președintele României, despre dosarul din 10 august: ”important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla”

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, în curesul zilei de joi, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru a analiza situaţia generată de pandemia de coronavirus.

Klaus Iohannis a anunţat că joi se întâlneşte, la Palatul Cotroceni, cu Marcel Vela, şi cu Raed Arafat pentru „o analiză la zi” a situaţiei generate de pandemia de coronavirus.

Situaţia este extrem de gravă

Discuţia vine în condiţiile în care preşedintele a spus că situaţia din ţara noastră „extrem de gravă”.

„Este, după părerea mea, un moment critic, iar măsurile de protejare a populaţiei, în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri zilnice de infectare, sunt extrem de importante acum. Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a epidemiei”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Peste 1.000 de cazuri pe zi

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, zilnic, de mai bine de o săptămână, peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce specialiştii au anunţat în repetate rânduri că, în municipiul Bucureşti, dar şi în unele zone din ţară, situaţia locurilor de Terapie Intensivă destinate pacienţilor cu coronavirus este problematică.

Noi măsuri

Din cauza faptului că de opt săptămâni numărul de îmbolnăviri creşte constant, autorităţile au impus noi măsuri, între acestea fiind purtarea măştii de protecţie în locuri deschise, dacă este aglomeraţie, dar şi închiderea teraselor şi a cluburilor la ora 23.00.

Urmează noi restricţii?

Raed Arafat a explicat, miercuri seară, că locurile şi intervalele orare în care masca este obligatorie în spaţii de schise vor fi stabilite de către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiilor de Sănătate Publică, în timp ce închiderea teraselor şi a altor localuri se va dispune de către CNSU.

„Urmează să aibă loc o şedinţă CNSU unde vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial – administrative unde se va aplica restricţie de orar de lucru sau activitate a unor amplasamente şi acest lucru va avea loc cel mai probabil mâine (joi, 30 iulie – n.r)”, a anunţat Raed Arafat, miercuri seară.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că închiderea teraselor la ora 23.00 nu se va dispune pentru întreaga ţară, ci doar pentru acele judeţe sau zone – cum ar fi cele turistice – unde sunt aglomerări mari de persoane şi riscul epidemiologic este ridicat.

Adauga un comentariu