Actualitate

Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la recepţia organizată de Ambasada Statele Unite ale Americii

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la recepţia organizată de Ambasada Statele Unite ale Americii
Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la recepţia organizată de Ambasada Statele Unite ale Americii. După ce ieri, 1 iulie 2020, liberalii au prezentat programul de relansare economică, la numai 24 de ore, președintele ia parte la un alt eveniment unde este prezent şi premierul Ludovic Orban.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la recepţia organizată de Ambasada Statele Unite ale Americii

Începând cu ora 18:45, Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban participă astăzi la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti cu ocazia celei de a 244-a aniversări a Zilei Independenţei, potrivit Administraţiei Prezidenţiale şi Biroul de presă al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban vor participa, joi, 2 iulie 2020, la recepția oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 244-a aniversări a Zilei Independenței.

De altfel, Guvernul a modificat în ultima ședință regulile stării de alertă, inclusiv în privința evenimentelor organizate de ambasade.

„A fost propusă și adoptată o hotărâre de guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în ceea ce privește respectarea regulilor de distanțare fizică și protecție sanitară. Astfel, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane; este permisă activitatea și desfășurarea activităților de training şi workshop-uri cu un un număr de participanți de maxim 20 de persoane”, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

De altfel, Guvernul a modificat în ultima şedinţă regulile stării de alertă, inclusiv în privinţa evenimentelor organizate de ambasade, pentru a permite aniversările de zilele naţionale ale SUA şi Franţei, 4, respectiv 14 iulie.

Potrivit modificărilor adoptate ieri la hotărârea de guvern privind starea de alertă, au fost reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare cu participarea a maxim 200 de persoane şi pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de Corpul Diplomatic.

Alocuțiune în cadrul recepției oferite de Ambasada SUA cu ocazia celei de-a 243-a aniversare a Zilei Independenței

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut pe 4 iulie 2019 o alocuțiune în cadrul recepției oferite de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 243-a aniversări a Zilei Independenței.

Principiile incluse în Declarația de Independență fundamentează și astăzi cultura noastră de valori. Aceste idei – democrație liberală, libertate politică și economică, stat de drept, separația puterilor – continuă să ne alimenteze încrederea într-un viitor comun tot mai bun.

Aceleași valori fundamentale au stat la baza marilor construcții politice rezultate din confruntarea dintre libertate și totalitarism în secolul XX: Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană – organizații pentru succesul cărora rolul Statelor Unite a fost și rămâne de importanță singulară și care, la rândul lor, au un aport nemijlocit la securitatea și prosperitatea Statelor Unite ale Americii.

Salut faptul că aniversarea de astăzi este plasată și sub semnul misiunii Apollo 11, care la 20 iulie 1969 înfăptuia un vis al întregii omeniri și depășea orice bariere cunoscute până atunci. După o jumătate de secol, trebuie remarcată o dată în plus această reușită istorică a națiunii americane și a umanității, care continuă să fascineze și să inspire.

Adauga un comentariu