Actualitate

Klaus Iohannis, vizită oficială la Chișinău. A discutat la telefon cu Maia Sandu

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis vizită oficială la Chișinău. A discutat la telefon cu Maia Sandu
Președintele României, Klaus Iohannis și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială la Chișinău.Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Șeful statului va merge la Chișinău după ce Maia Sandu își va prelua mandatul.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Iohannis a discutat la telefon, în această dimineață, cu Maia Sandu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis Președintelui ales al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în cadrul unei discuții telefonice din această dimineață, felicitări din partea României și a sa personal pentru victoria covârșitoare obținută în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020.

Președintele României și Președintele ales al Republicii Moldova au convenit în cadrul discuției că obiectivul principal în relația bilaterală îl reprezintă extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre cele două state, în beneficiul direct al tuturor cetățenilor Republicii Moldova“, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis, invitat de Maia Sandu la Chișinău

Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Republica Moldova în perioada următoare, la invitația Maiei Sandu, după preluarea mandatului prezidențial de către aceasta.

„În acest scop, un prim pas îl va reprezenta vizita oficială pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va efectua în Republica Moldova în perioada următoare, la invitația doamnei Președinte Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidențial.

În cadrul discuției, Președintele Klaus Iohannis a arătat că, rezultatul obținut de doamna Maia Sandu reprezintă o victorie a democrației, marcând un pas decisiv în direcția parcursului european ireversibil al Republicii Moldova, pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără reserve“, se mai arată în comunicat.

Mesaj pentru Maia Sandu

Președintele Klaus Iohannis a scris pe Twitter un mesaj de felicitare pentru câștigarea alegerilor din Republica Moldova de Maia Sandu.

„O felicit pe pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a scris președintele român, pe Twitter.

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale şi este noul preşedinte al Republicii Moldova. O arata ultimele rezultatele preliminare după numărarea a 99,77% dintre voturi.

Igor Dodon a suferit o înfrângere usturătoare şi a pierdut fotoliul de la Chişinău după ce a fost practic zdrobit de liderul proeuropean.

Maia Sandu este noul preşedinte al Republicii Moldova

După numărarea a 99.77% dintre procesele verbale, Maia Sandu conduce detaşat şi poate fi numită noul preşedinte al Republicii Moldova. Vorbim despre o diferenţă uriaşă între cei doi. Concret, liderul pro-european, Maia Sandu l-a devansat pe Igor Dodon având un procent de 57,61% în pofida procentului de 42,39% obţinut de liderul prorus. Maia Sandu câștigase și în primul tur alegerile prezidențiale dar la o diferență mult mai mică.

Maia Sandu declarase, înainte de numărarea a 99.77% dintre procesele verbale că este optimistă şi că ea crede în victorie.

Sunt optimistă, dar așteptăm rezultatele finale, sunt recunoscătoare oamenilor care au ieșit la vot. Ne bucurăm că oamenii cred în democrație. Sunt optimistă că vom avea un rezultat bun, așa încât să punem Republica Moldova pe calea cea dreaptă.

Adauga un comentariu