Razboi în Ucraina

Kremlinul acuză Occidentul pentru atacurile cibernetice asupra sa și amenință cu un conflict militar direct

Publicat: 09 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Kremlinul acuză Occidentul pentru atacurile cibernetice asupra sa și amenință cu un conflict militar direct
Kremlinul acuză Occidentul pentru atacurile cibernetice asupra sa și amenință cu un conflict militar direct

Rusia a avertizat, joi, Occidentul că există riscul unor confruntări militare directe din cauza atacurilor cibernetice lansate asupra sa. Administraţia de la Kremlin a atribuit acțiunile în principal Statelor Unite ale Americii (SUA) şi Ucrainei.

Kremlinul acuză Occidentul pentru atacurile cibernetice asupra sa și amenință cu un conflict militar direct. Cel mai recent atac cibernetic a avut loc duminică și a vizat un site din Rusia.

Kremlinul acuză Occidentul

Ministerul de Externe de la Moscova acuză că infrastructura esenţială a Rusiei şi instituţiile sunt vizate frecvent de atacuri cibernetice. Cel mai recent atac a avut loc duminică, atunci când site-ul Ministerului rus al Locuinţelor a fost vizat de un atac cibernetic care a avut ca rezultat apariţia mesajului în limba ucraineană „Glorie Ucrainei”.

„Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive. Toate acţiunile noastre vor fi moderate, punctuale, în conformitate cu legislaţia noastră şi cu dreptul internaţional”, a reacţionat Ministerul de Externe de la Moscova.

Website-urile a numeroase companii de stat ruse au fost atacate sporadic de hackeri

Kremlinul acuză Washingtonul că „reduce deliberat nivelul de utilizare a instrumentelor cibernetice în scop ofensiv”. Ministerul de Externe de la Moscova susține că aceste atacuri au generat creşterea semnificativă a ameninţării unor confruntări .

„Militarizarea spaţiului informatic de către Occident şi tentativele de a-l transforma într-o zonă de confruntare interstatală au generat creşterea semnificativă a ameninţării unor confruntări militare directe , cu efecte imprevizibile”, mai atenționează Ministerul de Externe de la Moscova.

Website-urile a numeroase companii de stat ruse şi cele ale grupurilor media au fost atacate sporadic de hackeri după lansarea invaziei militare în Ucraina, pe 24 februarie, de obicei fiind prezentate mesaje diferite faţă de linia oficială a Moscovei.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat în mai că numărul atacurilor comise împotriva Rusiei de „structuri de stat din străinătate” a crescut semnificativ şi a cerut consolidarea apărării cibernetice.

Comentarii
  • Io-te a naibii putori tupeiste… Porcii de mujici ataca cibernetic de ani de zile toate instituțiile… Fraieri sunt…tot ce tine de Moscova trebuie distrus piatră cu piatră.

Adauga un comentariu