Sport

Kylian Mbappe a dezvăluit ce modele are în lumea fotbalului: „El era idolul tuturor copiilor!”

Publicat: 22 ian. 2020

Kylian Mbappe-Lottin (de 21 de ani) a recunoscut că primul său idol în fotbal a fost Zinedine Zidane, după care s-a îndrăgostit de jocul lui Cristiano Ronaldo.
Mbappe a lansat o fundație caritabilă la Paris, iar în cadrul evenimentului a ținut un scurt discurs:

„Când eram mic, idolul meu era Zinedine Zidane. În perioada respectivă, dacă erai copil și locuiai în Franța, Zidane era clar idolul tău. Mai apoi l-am descoperit pe Cristiano, cu care am avut norocul să mă confrunt. Eu vreau să-mi las amprenta pe istoria fotbalului, ăsta e obiectivul meu!”, a spus Mbappe.

Mbappe a fondat o asociație prin care ajută 98 de copii

Starul lui PSG a vorbit și despre fundația sa, în cadrul căreia va sprijini 98 de tineri defavorizați:

„Sunt privilegiat și vreau să-i ajut pe ceilalți. Nu am început această fundație pentru imaginea mea, am făcut-o din inimă. Nu putem schimba destinul oamenilor, dar le putem întinde o mână de ajutor și să-i facem să zâmbească!”

La numai 21 de ani, Mbappe este cel mai valoros jucător al lumii, fiind cotat la 200 de milioane de euro de site-ul Transfermarkt. Mbappe se află pe locul 8 în topul marcatorilor all-time din istoria lui PSG, cu 81 de reușite. Lider este Cavani, cu 196 de goluri.
La fel ca anul trecut, Kylian Mbappe a fost ales cel mai bun fotbalist francez în ancheta „France Football”. La o zi după decernarea trofeului, a ieșit la iveală si modul în care au votat actuali și foști câștigători precum Zinedine Zidane, Thierry Henry, Antoine Griezmann sau Karim Benzema.
Antrenorul lui Real Madrid nu a ascuns niciodată cât de mult ar dori să-l facă pe Mbappe „galactic”, dar a preferat pe altcineva pe primul loc. Zidane l-a ales pe Karim Benzema, în timp ce Mbappe a fost al doilea.

Adauga un comentariu