Magazin

La cât timp se poate refinanța un credit și cum poate refinanțarea să va ofere mai multă flexibilitate?

Publicat: 26 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La cât timp se poate refinanța un credit și cum poate refinanțarea să va ofere mai multă flexibilitate

Câștigați liniște sufletească adăugând flexibilitate situației dvs. financiare cu o linie de credit sau un împrumut cu capital propriu.

Mediul nostru s-a schimbat atât de repede încât este dificil de prezis cum va fi viața într-un an sau chiar peste șase luni. Așa că este important ca niciodată să te asiguri că planul financiar ține cont de neprevăzut.

Construirea unui fond de urgență este o modalitate de a vă proteja și de a adăuga o oarecare flexibilitate bugetului dvs., dar este adesea dificil să economisiți suficient pentru vremuri grele și pentru cheltuielile mari ale vieții de zi cu zi.

Pentru a plăți o cheltuială mare sau neașteptată, mulți oameni apelează la carduri de credit, dar acestea sunt o soluție costisitoare care vă expun riscului de a acumula datorii pe care nu vi le puteți permite.

Ce altceva poți face pentru a-ți simplifica cheltuielile și a privi cu încredere viitorul?

Dacă dețineți o casă și aceasta a câștigat în valoare, vă puteți refinanța creditul ipotecar pentru a vă crește puterea de cumpărare. Dacă situația dvs. financiară a fost afectată de COVID-19, este posibil să puteți profita de o ofertă de refinanțare a creditului ipotecar.

Cum vă poate ajută refinanțarea creditului ipotecar și la cât timp se poate refinanța un credit?

În funcție de opțiunea pe care o alegeți, refinanțarea creditului poate adăuga puțină flexibilitate bugetului dvs. De exemplu, prin extinderea perioadei de rambursare a creditului dvs., veți reduce rată lunară. Cu toate acestea, această soluție va implica comisioane suplimentare și va face împrumutul dvs. mai costisitor în dobândă pe termen lung.

Dacă scopul dvs. este să vă plățiți mai repede datoria, acesta ar putea fi un moment excelent pentru a vă refinanța creditul ipotecar, astfel încât să puteți profită de o rată mai mică care vă va permite să vă măriți rată lunară. Este important să vă asigurați că luați în considerare toate comisioanele asociate cu refinanțarea (inclusiv taxele de plată anticipată, dacă reziliați prematur termenul existent al ipotecii). Acest lucru vă va oferi certitudinea că luați cea mai bună decizie pentru situația dvs. financiară.

În plus, ați putea opta pentru un împrumut cu capital propriu sau o linie (sau linie) de credit. Un împrumut la o rată mai mică a dobânzii poate adăuga puțină flexibilitate bugetului dvs., mai ales dacă există un decalaj mare între soldul creditului ipotecar și valoarea actuală a casei dvs.

Refinanțarea este o soluție financiară menită să atenueze taxele lunare ale familiilor care se confruntă cu dificultăți de plata a ratelor sau care vor să facă economie. Principiul refinanțării este următorul: o instituție financiară cumpără toate sau o parte din creditele dumneavoastră pentru a le consolida într-un singur împrumut la o rată redusă. Rezultat, datorită refinanțării, nivelul datoriilor este scăzut și îți găsești liniște financiară.

În plus, nu este interzis prin niciun contract să faci refinanțare și nici nu se precizează la cât timp se poate refinanța un credit. Totul ține de capacitatea de negociere pe care o aveți, de clauzele din contract și de calculele atente pe care le faceți astfel încât să obțineți într-adevăr un avantaj financiar. Mai ales având în vedere că va trebui să vă străduiți să faceți o mulțime de proceduri în timp util!

Adauga un comentariu