Local

La ce licee din Iași au intrat elevii cu media 10 la Evaluarea Națională

Publicat: 10 iul. 2020
ALT=
La ce licee din Iași au intrat elevii cu media 10 la Evaluarea Națională

Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională au aflat astăzi la ce licee din Iași au intrat.

Cei mai mulți au optat pentru Colegiul Național „Costache Negruzzi“ Iași. Este vorba despre șase dintre „decariști“. Alți cinci au intrat la Colegiul Național Iași, iar alți trei au intrat la Colegiul Național „Emil Racoviță“ Iași.

Un elev cu media 10 la Evaluarea Națională a intrat la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Iași, iar altul la Liceul Teoretic „Miron Costin Pașcani.

La ce licee din Iași au intrat elevii cu media 10 la Evaluarea Națională: Cum s-a făcut repartizarea

Pe edu.ro au fost publicate deja rezultatele repartizării computerizate la liceele militare. Potrivit acestor rezultate, ultima medie de admitere la liceele militare din țară a fost 8,99. Un procent de 76,20% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Astfel, dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10.

Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. În perioada 13 – 20 iulie, se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

„După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine și actualizarea ierarhiei la nivel județean/municipal a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 10 iulie”, a anunțat Ministerul Educației.

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Dacă prima opțiune exprimată este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere. Acesta va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. O astlfel de situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Ce vor să facă în viitor „decariștii“

Tinerii care au luat media 10 la Evaluarea Națională 2020 au arătat la evenimentul de la Amfitreatrul Palas ce își doresc pe viitor.

„La început cred că a fost surprinzător, dar pe parcurs te obișnuiești, depinde de încrederea pe care ai avut-o în tine pe parcurs, pentru că nu era neapărat o notă surprinzătoare. A fost poate mai mult la română, o materie la care totul e subiectiv și nu ai de unde să știi cum ți se corectează. Pentru mine, sincer, a fost mult mai comod acasă, m-am obișnuit pe parcurs, m-am adaptat la ceea ce a fost. Într-adevăr a fost greu pentru simplul fapt că stăteai în casă, dar atât timp cât ai niște oameni în spate, niște profesori care știu cum să abordeze situația, e bine totul”, a spus Ilinca Georgiana Bordei, elevă de 10 de la Colegiul „Național” Iași.

Printre cei premiați de prof. dr. Genoveva Farcaș, inspectorul general al ISJ Iași, și primarul Mihai Chirica s-a numărat și Tudor Daniel Bârliga, elev de 10 de la Colegiul „Național” Iași.

„Mă simt extraordinar, mereu mi-am dorit să iau o notă mare la Evaluarea Națională. M-am pregătit încă din clasa a V-a și lucrez din greu și mă simt super bine că am obținut această notă. A fost dificil, dar m-am descurcat și sunt mândru de mine. Mă bucur că am reușit să lucrez, chiar dacă am stat acasă din cauza virusului”, a arătat tânărul elev de 10 de la Colegiul „Național” Iași.

Adauga un comentariu