Local

La CJ Iași este prezentat raportul de activitate al conducerii, la trei ani de mandat – LIVE VIDEO, UPDATE, FOTO

Publicat: 25 oct. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
La CJ Iași este prezentat raportul de activitate al conducerii la trei ani de mandat - LIVE VIDEO UPDATE FOTO
Conferință de presă la sediul CJ Iași

Miercuri, 25 octombrie 2023, se va organiza o conferință de presă în Sala Europa a Consiliului Județean Iași, de la ora 12,00.

Vor participa preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi vicepreşedinţii CJ, Marius Sorin Danga şi Sorin Afloarei.

Va fi prezentat raportul de activitate al conducerii Consiliului Judeţean Iaşi, la trei ani de mandat.

UPDATE: Costel Alexe, președintele CJ Iași, cele mai importante declarații:

„Mulţumesc încă o dată ieșenilor pentru încrederea acordată. Ne bucurăm că programul asumat în 2020 a însemnIașin amplu proces de transformare județului nostru: Aeroportul Internațional iaşi. Cu 31.000 de mp, de 13 ori mai mare decât terminalul T3. Considerăm că Iașul va deveni un pol de dezvoltare. 90 de milioane de euro înseamnă astăzi proiectul de dezvoltare a aeroportului. În luna noiembrie vom face o vizită la finalizarea lucrărilor. Astăzi avem 25 de curse externe la Aeroportul Iași.

Avem astăzi și autorizaţia de construire a celui mai important Spital de Boli Respiratorii. Cele 5 din 6 spitale funcționează astăzi ca spitale regionale în domeniul lor de activitate. Dacă mergem astăzi în judeţ vom vedea că opinia publică are 2 mari nevoi, în primul rând sănătatea, trebuie să mulțumim tuturor cadrelor medicale din județul nostru pentru că avem un act medical de calitate. Şi infrastructura, CJ finalizează anul acesta axa Iaşi – Suceava. Județul nostru a primit 140 de mil. lei pentru infrastructura rutieră. Suntem singurul județ din Moldova care a semnat cele 5 contracte prin Anghel Saligny.

În ceea ce privește autostrada A8, mulţumim Guvernului României pentru capete. Dar vreau să tragem un semnal de alarmă a faptului că Ministerul Transportului trebuie să se implice mai mult. Drumul de la Ungheni, trebuie şi el prins pentru fondurile europene. Am lansat un apel către ministrul Grindeanu. Astăzi la DRDP, managementul instituției este blocat. Am făcut adrese pentru lărgirea drumului de pe C.A. Rosetti. Astăzi județul nostru este cel mai avansat pe proiectul POIM. Parcul industrial de la Lețcani a ajuns la 75 la sută grad de implementare. 100 de milioane de lei sunt banii CJ pentru modernizarea A8 și unor şcoli din județul nostru. De asemenea, Filarmonica are practic constructor desemnat. De 20 de ani nu s-a mai ținut nici un spectacol, avem acolo 18 luni de implementare. Toate acestea au fost posibile pentru că toți au înțeles că interesele cetățeanului sunt mai importante decât politicul. Vom extinde linia de tramvai spre Tomești”.

Sorin Dangă, vicepreședintele CJ Iași: „Parteneriatul cu Primăria Municipiului Iași a stat la baza realizărilor noaste. Avem în dezbatere publică strategia de transformare digitală a județului. Lucrăm la strategia pentru sport și performanţă. Am atribuit contractul de consultanţă. De asemenea, avem un grup de lucru cu reprezentanți ai facultăților privind dezvoltarea de strategie și marketing a județului Iaşi”.

Comentarii
Adauga un comentariu