Local

La doar 14 ani a devenit spaima școlii! Adrian Denis Doru și-a umilit și tâlhărit colegii pentru 1 leu și o țigară

Publicat: 31 ian. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
La doar 14 ani a devenit spaima școlii Adrian Denis Doru și-a umilit și tâlhărit colegii pentru 1 leu și o țigară
Adrian Denis Doru a apucat una dintre victime de gât și a trântit-o la pământ

Adrian Denis Doru, în vârstă de numai 14 ani, a furat bani, a lovit și a amenințat șase copii de vârsta sa. Faptele s-au petrecut chiar în curtea școlii, pe terenul de baschet

Inculpatul, împreună cu un verișor de-al său, a reușit să inducă frica în alți câțiva copii, amenințându-i cu bătaia, ba chiar cu omorul, doar pentru a obține de la aceștia suma de 1 leu și o țigară de la mama uneia dintre victime. Pentru toate acestea, minorul s-a ales cu dosar penal. Fapta băiatului pare a deveni o modă, tinerii minori ieșeni exercitând acte de violență, unii imitând chiar interlopii.

Cum și-a tâlhărit Adrian Denis Doru colegii

teren de sport
Inculpatul i-a amenințat pe copii cu bătaia, când se aflau pe terenul de sport

În seara zilei de 17 august 2022, minorul Adrian Denis Doru a mers, împreună cu verișorul său, în vârstă de 13 ani, pe terenul de sport al unei școli din zona Gării. Inculpatul l-a pus pe cel care venise cu el să meargă să îi salute pe copiii aflați pe teren, sub pretextul că îl cunoștea pe unul dintre aceștia. După asta, Adrian Denis Doru și-a pus verișorul să le solicite bani și țigări, iar apoi l-a lovit cu palma peste față pe unul dintre ei, spunându-i că „are cam mult tupeu“.

În timp ce inculpatul a început să amenințe victimele cu bătaia, verișorul său i-a urmat exemplul, ba mai mult, le-a cerut să se așeze în genunchi. Victimele au refuzat să îngenuncheze, așa că inculpatul a trecut la fapte. Nu i-a mai amenințat pentru moment, dar, în schimb, l-a prins pe unul dintre copii de gât și l-a trântit la pământ, apoi a început să îl lovească cu pumnii și picioarele în față. Acesta a cedat într-un final și, neavând țigări, i-a dat singurii bani pe care îi avea în rucsac, adică 1 leu.

Nu e prima oară când o persoană minoră comite tâlhării pentru sume nesemnificative, un caz asemănător fiind cel din iarna anului 2020.

Minorul Adrian Denis Doru nu s-a rezumat doar la cinci victime

judecator cu ciocanel
Adrian Denis Doru a fost internat într-un centru educativ pentru o perioadă de 1 an și 6 luni

Pentru moment, Adrian Denis Doru s-a mulțumit cu cât a primit și împreună cu alte două persoane a pornit spre stația de autobuz ca să plece acasă. Pe traseu, băiatul a văzut încă o potențială victimă, așa că și-a trimis însoțitorii să îi ceară bani și țigări.

„Persoana vătămată le-a explicat că nu are bani și țigări asupra sa. Minorul Adrian Denis Doru i-a spus că îl va bate. De frică, persoana vătămată le-a spus că poate merge la domiciliu să ia o țigară de la mama sa și să le-o dea. Într-un moment de neatenție a inculpatului, persoana vătămată a reușit să se urce într-un autobuz. Deoarece ușile de la autobuz s-au închis, cei trei nu au mai apucat să urce.

În același timp, în stație a ajuns un alt autobuz, iar inculpatul și ceilalți s-au urcat, pornind în urmărirea persoanei vătămate. Ambele autobuze au ajuns simultan în stația Moara de Foc, iar cei trei au mers lângă persoana vătămată pentru a-l însoți pe acesta până la domiciliu. Pe drum, inculpatul Adrian Denis Doru l-a amenințat pe acesta că îl va bate, dacă nu va coborî să îi aducă țigara”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Copilul, speriat fiind, a urcat în apartamentul său și a rugat-o pe mama sa să îi dea o țigară, explicându-i și de ce, apoi a coborât, iar la scurt timp a venit și mama acestuia pentru a vedea ce se întâmplă. Fără rușine, minorul de numai 14 ani i-a spus mamei că îi va bate copilul și că îl va tăia cu sabia data următoare când îl va prinde, după care a plecat.

Părinții copiilor au sesizat organele de poliție, iar dosarul a ajuns la procurori în urma investigațiilor. Minorul Adrian Denis Doru a fost condamnat, la data de 29 decembrie 2022, pentru tâlhărie față de una dintre victime și tentativă la tâlhărie față de celelalte cinci, fiind internat într-un centru educativ pentru 1 an și 6 luni.

Din durata totală a pedepsei a fost dedusă durata reținerii, a arestului preventiv și a arestului la domiciliu.

Comentarii
Adauga un comentariu