Local

La Iaşi au intrat în scenariul roşu 15 şcoli şi 28 de clase individuale – LISTĂ

Publicat: 12 oct. 2020
Elevi pe holul scolii respectand distantarea sociala
Școli din Iași intrate în scenariul roșu

În conformitate cu Ordinul nr. 1494 din 31 august 2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, art. 14, decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” se dispune la nivel local, prin hotărârea CJSU, la propunerea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, după obţinerea avizului inspectoratului şcolar judeţean şi al direcţiei de sănătate publică judeţene.

Astfel, conform acestora, se înregistrează următoarea situație la nivelul județului Iași:

318 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

320 de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

15 unități de învățământ în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Luni, 12 octombrie, se înregistrează următoarea situație la nivel național:

11.996 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.143 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

517 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Având în vedere faptul că păstrarea stării de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice este prioritară, consiliile de administrație ale unităților de învățământ în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, au transmis astăzi, 12 octombrie, către Inspectoratul Școlar Iași solicitarea de a primi avizul Inspectoratului Județean Iași și al Direcției de Sănătate Publică. Lista scenariilor impuse la unitățile de învățământ din Iași poate fi consultată AICI!

  • suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru o clasă de la Grădinița cu Program Prelungit Hârlău și trecerea la activități online;
  • suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru trei clase de la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana și trecerea la activități online;
  • suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru patru clase de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Iași, și trecerea la activități online;
  • suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru nouă clase de la Școala Gimnazială „Vasile Conta”, Iași, și trecerea la activități online;
  • suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Iași, și trecerea la activități online.

Art. 1 Se suspendă cursurile școlare organizate în modalitatea ”față în față” la nivel de clasă, pentru o perioadă de 14 zile, în următoarele unități de învățământ:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ CLASA LA CARE SUNT SUPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ” ÎNCEPÂND CU

DATA CONFIRMĂRII CAZULUI

NR. Hotărârii CA al Unității școlare
1 ȘCOALA PROFESIONALĂ DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȚIBANA Clasa a V-a, 30 elevi

Clasa a VII-a, 15 elevi

Clasa a VIII-a A, 16 elevi

06.10.2020 8/07.10.2020
2 GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT HÂRLĂU Grupa mare A, 22 preșcolari 08.10.2020 13/12.10.2020
3 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „N. IORGA”, IAȘI Clasa pregătitoare A, 14 elevi, grupa I

Clasa pregătitoare C, 14 elevi, grupa I

Clasa I D, 14 elevi, grupa I

Clasa a II-a A, 16 elevi, grupa I

09.10.2020 16/09.10.2020
4 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „VASILE CONTA”, IAȘI Clasa a II-a C, 13 elevi, grupa 1

Clasa pregătitoare A, 12 elevi, grupa 1

Clasa pregătitoare B, 15 elevi, grupa 1

Clasa pregătitoare C, 13 elevi, grupa 1

Clasa a VII-a B, 15 elevi, grupa 1

Clasa a V-a C, 16 elevi, grupa 1

Clasa I B, 14 elevi, grupa 1

Clasa a VI-a B, 14 elevi, grupa 1

Clasa a VI-a C, 14 elevi, grupa 1

8.10.2020 03.09.2020

Art. 2 Se suspendă cursurile școlare organizate în modalitatea ”față în față” la nivel de unitate, pentru o perioadă de 14 zile, în următoarele unități de învățământ:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Începând cu DATA CONFIRMĂRII cazului NR. Hotărârii CA al Unității școlare
1 LICEUL TEORETIC „VASILE ALECSANDRI”, IAȘI 10.10.2020 41/11.10.2020

Măsurile luate în unitățile de învățământ

În unitățile școlare menționate, s-au luat măsurile precizate în Ordinul nr. 1494 din 31 august 2020:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea și dezinfecția spațiilor unităților școlare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul măștii de protecție.

Pe baza avizului Inspectoratului Școlar Judeţean Iași şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administrație va fi înaintată spre aprobare |Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

„Art.1 Se aprobă scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județul Iași, pentru perioada 12.10.2020- 16.10.2020, conform anexei la prezenta hotărâre.

(2) Inspectoratul Școlar Județean Iași are obligația de a comunica prezenta hotărâre tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași, în vederea ducerii la îndeplinire.  

 Art. 2 Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ”Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, prin Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași va transmite prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași și tuturor autorităților publice locale din județul Iași.”, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

Școlile care au reluat cursurile școlare

„Art. 1 Începând cu data prezentei hotărâri, se dispune reluarea cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față” în următoarele unități de învățământ:

Grădinița cu program prelungit nr. 8, Iaşi – grupa mare C 
Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul”, Iași – clasa A XI-A B 
Școala Gimnazială „Iacob Negruzzi”, Trifeşti structura Școala gimnazială, Hermeziu – clasa pregătitoare
SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SF. VASILE CEL MARE”, IAŞI – Clasa a X-a C/grupa I 
ȘCOALA GIMNAZIALĂ, COSTULENI/ STRUCTURA ȘCOALA PRIMARĂ, HILIŢA – Clasa pregătitoare

Art. 2 Inspectoratul Școlar Județean Iași are obligația de a comunica prezenta hotărâre unităților de învățământ preuniversitar menționate în prezenta hotărâre, în vederea ducerii la îndeplinire.  

 Art. 3 Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ”Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, prin Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași va transmite prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.”, potrivit sursei citate.

Adauga un comentariu