Local

La Iași, cu „Insula Femeilor”

Publicat: 12 nov. 2019

Încă cinci actori de la Muzical-Dramaticul „B.P.Haşdeu”, însoțiți de suita tehnică respectivă, au plecat cu noaptea-n cap astăzi, 12 noiembrie, în România. E vorba de Rodica Ciobanu, Maria Ciobănică, Alina Carp, Viorica Leonte și Toma Vartolomei, prima distribuție a spectacolului „Insula Femeilor” de Valeriu Butulescu în regia lui Gheorghe Mândru, ei urmând să susțină, spre invidia dublurilor lor rămase la Cahul, o reprezentație în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași.

Deși aceasta-i programată pentru ora 19.00, au plecat atât de devreme, deoarece, pe lângă acel responsabil examen de măiestrie artistică ce-l vor susține în fața unui public select și exigent din fosta capitală a Moldovei, mai au unul de stăpânire de sine și de inteligență: conferința de presă de la 10.00.

Au plecat cu autocarul MAN. Nu doar pentru că ies cu el în lume doar cu prilejul unor evenimente neordinare și pentru că obrazul subțire cu cheltuială se ține, ci și din cauză că, scena din menționata sală de la Ateneu fiind mult mai spațioasă decât cea de acasă, decorația „Insulei Femeilor” a fost expres completată cu două segmente semnificative. Chiar dacă au dorit să rămână măcar o zi acolo, pentru a inspira aerul impregnat de istorie al Iașilor, vor reveni la Cahul tot astăzi. Căci ar fi vrut și ei în rai, dar păcatele, adică finanțele, nu-i lasă.

Și pentru că cei de la Teatrul „B.P.Haşdeu” au avut obraz întotdeauna, i-au invitat pe cei de la Iași să realizeze o vizită de răspuns la Cahul, astfel că pe 21 noiembrie ei vor prezenta la noi spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P.Cehov în regia lui Radu Ghilaș.loading...

Adauga un comentariu