Eveniment-Social

La Iași se deschide sezonul de scrimă. Cupa Dan Constantin Irimiciuc a ajuns la a doua ediție: „Anul acesta vom avea și participanți din țară”

Publicat: 26 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Iași se deschide sezonul de scrimă. Cupa Dan Constantin Irimiciuc a ajuns la a doua ediție Anul acesta vom avea și participanți din țară
La data de 27 octombrie 2023 ieșenii pot admira meciurile de scrimă la copii

La Iași se deschide oficial sezonul de scrimă pentru copii, fiind prima competiție din 2023-2024. Evenimentul a ajuns deja la a doua ediție, iar numărul participanților este mai mare în acest an

Aproximativ 60 de copii sub vârsta de 12 ani vor participa la Cupa Dan Constantin Irimiciuc. Cei 32 de finaliști vor fi premiați de organizatori. Evenimentul se va desfășura pe data de 27 octombrie 2023 la Sala Polivalentă „Dan Constantin Irimiciuc” din Iași.

La Iași se deschide sezonul de scrimă

Competiția este denumită după marele scrimer ieșean Dan Constantin Irimiciuc, care a obținut bronzul la Montreal în 1974, fiind dublu vicecampion mondial în 1974 și 1976. Spre deosebire de ediția din 2022, anul acesta vor participa și copii din țară. Astfel, competiția începe să prindă amploare, iar în anii ce urmează ne putem aștepta la un eveniment mult mai mare.

„Odată cu ordinul de ministru prin care Sala Polivalentă a fost redenumită Sala Polivalentă «Constantin Irimiciuc», a fost organizată și prima ediției a cupei în 2022, iar anul acesta suntem la a doua ediție. Anul acesta sperăm undeva la în jur de 60 de participanți. Partea plăcută și ușor surprinzătoare este interesul celor din țară, în vederea participării la competiție, de asta avem și o participare mai numeroasă.

Anul trecut, fiind din scurt momentul, au participat doar copii din Iași, însă, ușor, această competiție începe să prindă amploare, iar sperăm că în anii următori vom ajunge la un număr cât mai mare de tineri sportivi. Vor participa, anul acesta, cluburi din Brașov și București. Este și prima competiție din sezonul 2023-2024, va deschide sezonul. De partea financiară, pentru premii se va asigura domnul Constantin Irimiciuc, iar Direcția Județeană pentru Sport asigură locația pentru competiție”, a transmis Andrei Moldoveanu, expert principal Direcția Județeană pentru Sport.

Ieșenii sunt așteptați la spectacol

 Sala Polivalentă Iași
Evenimentul se va desfășura la Sala Polivalentă din Iași

Având în vedere că majoritatea participanților sunt din Iași, organizatorii așteaptă cât mai mulți oameni la Sala Polivalentă, pentru a îi încuraja pe micii sportivi. Intrarea este liberă pentru orice spectator, iar meciurile vor începe la ora 09:00.

„Intrarea este liberă pentru spectatori. Cei mai mulți participanți vor fi din Iași, deci ne așteptăm ca oamenii să vină să îi încurajeze pe cei mici. Scrima este un sport oarecum accesibil, sunt cluburi care percep taxă, desigur, iar echipamentul ajunge unde la 500 de euro, depinde de calitatea dorită și pentru ce competiții este folosit. Ieșenii vor avea parte de trei zile de competiții la scrimă, deoarece începe sâmbătă și Trofeul Iașului, care se va încheia duminică. Competiția aceasta este dedicată pentru cei sub 14 ani”, a mai specificat Andrei Moldoveanu.

La Iași se deschide sezonul de scrimă pentru copii, odată cu începerea Cupei Dan Constantin Irimiciuc.

Adauga un comentariu