Economic Local

La Iași se scoate la licitație cel mai important terminal din regiune pentru depozitarea bitumului

Publicat: 11 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Iași se scoate la licitație cel mai important terminal din regiune pentru depozitarea bitumului

Administratorul judiciar Euro Business LRJ organizează în cursul zilei de mâine o licitație pentru vânzarea unei platforme pentru descărcarea și depozitarea bitumului. Aceasta se află în zona comunei Holboca din județul Iași și este singura din Romănia și din această regiune a Europei care se află pe cale ferată.
Pentru platofma întinsă pe o suprafață de totală de peste 38.000 mp este solicitată o sumă minimă de 2.561.247 euro, fără TVA. Concret, este vorba despre „terminalul pentru descărcare și depozitare produse petroliere, amplasat în Comuna Holboca, județul Iași” care aparține firmei Petrolbit SRL Iași.

Legătură la rețeaua de cale ferată

Terminalul este legat la rețeaua de cale ferată din zona Cristești prin intermediul unei șine private. Terenurile intravilane sunt întinse pe o suprafață totală de 38.662 mp, cele din categoria curți-construcții fiind în suprafață totală de 10.528 mp. De asemenea, echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului au o valoare estimată la 468.103 euro.
„Activul constă în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere, amplasată în intravilanul Comunei Holboca și se vinde în bloc, ca un activ funțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247 euro, fără TVA”, precizează reprezentanții administratorului judiciar Euro Business LRJ.
Prima licitație în acest sens va fi organizată joi, 12 decembrie 2019, iar dacă nu se va reuși valorificarea activului, se va organiza o nouă licitație, în aceleași condiții în data de 19.12.2019.

Adauga un comentariu