Eveniment-Social

La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași s-a dat startul sărbătorii „Unitate în Diversitate”

Publicat: 19 dec. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
La Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil din Iași s-a dat startul sărbătorii Unitate în Diversitate
La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași s-a dat startul sărbătorii „Unitate în Diversitate”

La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi startul sărbătoririi Unității în Diversitate, prin vizionarea filmului realizat cu ocazia Zilei Minorităților (18 decembrie), de către elevii clasei a X-a C, sub coordonarea doamnei diriginte prof. Daniela Zaharia și a doamnei prof. drd. Maria Rados:

„Vă invităm la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași pentru a admira alături de elevii școlii expoziția realizată cu materialele educaționale produse de elevii claselor a XI-a A, a XI-a B, a XI-a E, a XI-a F, a X-a C, a IX-a B, a VIII-a A, a VII-a B, a VI-a A, a VI-a B, a V-a A, a V-a C, sub îndrumarea profesorilor diriginți Violeta Țuțui, Ines Crețu, Valeriu Vîlcu, Simona Iuscinschi, Daniela Zaharia, Mihaela Acălfoaie, Beatrice Olariu, Costina Macovei, Maria Rados, Daniela Anghelescu, Mihaela Muscalu, Mădălina Aruxandei organizată în corp A, parter extindere. Expoziția ne conduce către momente de reflecție și stări de admirație față de tradițiile și simbolurile culturale, istorice ale minorităților și prin cotemplarea posterelor create în timpul orelor de educație plastică, sub îndrumarea doamnei prof. dr. Anișoara Munteanu. Ne-am bucurat de sprijinul elevilor claselor a XI-a A, B, E și a VIII-a B în aranjarea expoziției, sub coordonarea doamnei profesor de istorie Maria Rados”, a declarat directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prof. dr. Adina Romanescu.

“Suntem o școală care dezvoltă valori, iar activitățile nonformale sunt contextele care oferă acest prilej. Trăind într-un spațiu al diversității identitare, cunoașterea celuilalt, a culturii și spiritualității minorităților devine treapta elementară a acceptării.” – menționează prof. Daniela Zaharia, unul dintre coordonatori.

Proiectul @LIIS~Uniți în Diversitate! a fost inițiat în noiembrie 2022 și, timp de o lună, echipe de elevi formate dintr-o clasă de gimnaziu și o clasă de liceu, sub coordonarea celor 2 profesori diriginți s-au documentat despre minoritatea pe care și-au ales-o, iar apoi au elaborat împreună resurse educaționale deschise (filme, postere, afișe, desene, infografice, etc), care vor fi prezentate tuturor elevilor școlii și accesibile elevilor și profesorilor din România.

Ca întotdeauna, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași inovațiile educaționale sunt bune practice pe care le vom continua și în primele luni ale anului 2023. Sub coordonarea doamnelor profesoare Daniela Zaharia și Maria Rados, s-au elaborat resurse didactice care invită la reflecție și îndeamnă la reconstrucția sufletului fiecăruia dintre noi pentru a înțelege diversitatea oamenilor.

“Valorizarea diversității culturale în Școala secolului XXI reprezintă calea prin care dezvoltăm atitudini pozitive în rândul elevilor noștri și care mai târziu vor fi transpuse în comportamente responsabile în societate. Proiectul nostru invită elevii să fie curioși, să își dorească să descopere pe cei care trăiesc alături de noi, să le înțeleagă tradițiile și obiceiurile și, mai ales, să respecte identitatea culturală a minorităților care trăiesc în România”. – a precizat prof. drd. Maria Rados, inițiatorul proiectului.

Mai multe informații despre proiect: https://liis.ro/Pages/view/news/978.

Comentarii
  • Politica trans este una decedata in lumea de prim rang. Este contraproductiva, degenerativa si de prisos. Insa, specific lumilor de level 3, de la margine, valul ajunge mai tarziu – usor estompat de distanta – dar si efectele sale reverbereaza in timp ce lumea de lvl 1 se reface de ceva vreme. aceasta teorie are ceva in comun inclusiv cu sintagma „cozi de topor”, care-s rupte de noutatea vremii lor, dar dau in continuare, in baltoaca. Rusine, capre batrane!

Adauga un comentariu