National

La mulţi ani, maestre! Florin Piersic împlineşte 84 de ani: Peste 20 de ani, nu îşi va mai aminti nimeni de mine

Publicat: 27 ian. 2020

Marele actor român Florin Piersic a jucat în numeroase filme și piese de teatru, dar când s-a retras de pe scenă a început să primeasă de la statul român o pensie modestă. Actorul a avut o carieră strălucită primind de-a lungul vieții mai multe distincții și onoruri.

Ce pensie primește actorul Florin Piersic de la statul român
Florin Piersic împlinește astăzi, 27 ianuarie 2020, venerabila vârstă de 84 de ani. Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați actori de pe scena teatrului românesc, dar se pare că statul român nu este de acord cu acest lucru dacă este să ne luăm după pensia pe care o încasează acesta încă din anul 2014.

Celebrul actor s-a retras de câțiva ani de pe scena teatrului românesc și s-a mutat într-o vilă cochetă din Cluj-Napoca. Florin Piersic primește de la statul român o pensie lunară de 2.000 de lei, dar mai încasează de la Unitatea Teatrală din România (UNITER) o indemnizație în valoare de 2.700 de lei.

Florin Piersic declarație de avere. Actorul deține mai multe imobile
Îndrăgitul actor nu se poate mândri cu un venit fabulos, însă are în proprietate mai multe locuințe. Pe lângă casa micuță și cochetă în care locuiește la ora actuală, Florin Piersic mai deține un imobil tot în Cluj-Napoca, precum și o casă de vacanță în același județ.

De asemenea, marele actor mai are pe numele său și o vilă în București, așadar s-ar putea spune că și-a asigurat bătrânețea. În plus, Piersic se mai mândrește și cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a primit în anul 1967 „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

Artistul a fost decorat în urmă cu 18 ani (în 2002) și cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

În ce filme a jucat celebrul actor Florin Piersic
Florin Piersic are în palmares zeci de filme în care a jucat câștigând de-a lungul anilor simpatia și admirația publicului. Oamenii îl adoră pe actor nu doar pentru cariera sa impresionantă, dar și pentru felul său de a vorbi și de a privi lucrurile.

Vedetă a jucat în filme precum: ”Ciulinii Bărăganului” (1957), ”Răscoala” (1965), ”Columna” (1968), ”Mihai Viteazul” (1971), ”Pintea” (1976), ”Drumul oaselor” (1980), ”Trandafirul galben” (1982), ”Totul se plătește” (1987) sau ”Eminescu versus Eminem” (2005).

Îndrăgitul actor clujean a jucat dramă, comedie, tragedie, figuri istorice și haiduci. Pe lângă cariera cinematografică Florin Piersic a mai cochetat cu radio și televiziunea.

Cristian Otopeanu (realitatea.net): O intrebare mai delicata, dar totusi v-o adresez. Cum credeti ca isi va aminti lumea de dumneavoastra peste 20-30 de ani?
– Florin Piersic (râde): Ce intrebare… Cica este delicata. Nu este delicata. Ce sa isi aminteasca? Peste 20 de ani, nici nu vor sti, probabil, ca a existat un actor si un om pe care il chema… Sotia mea, care este langa mine, spune ca nu este adevarat. Eu spun ca peste 20 de ani nu o sa isi mai aminteasca nimeni. Imi pare rau ca trebuie sa iti spun asta.

Nu imi face placere sa spun asta, dar am colegi, prieteni, parteneri de toate varstele si constat ca din ce in ce mai putin sunt pomeniti. Poate ai observat si cei care asculta aceasta convorbire dintre noi doi realizeza ca eu, tot timpul, incerc sa ii pomenesc pe cei care mi-au facut bucurii, care mi-au fost aproape sau parteneri, oameni care au fost alaturi de mine si s-au dus. Ma doare foarte tare. Ma doare sufletul cand ma gandesc ca au ramas atat de putini… Eu nu i-am uitat si ei exista in sufletul si in mintea mea.

Adauga un comentariu