Eveniment-Social

La un an de la prima ediție a conferințelor „Moștenirea lui Asachi”, acad. Răzvan Theodorescu va vorbi despre „Geopolitică și istorie în spațiul românesc”

Publicat: 02 nov. 2020
acad. Răzvan Theodorescu
acad. Răzvan Theodorescu

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași continuă seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi”, demarată împreună cu academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române. Joi, 5 noiembrie 2020, de la ora 12.00, academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și președinte al Secției de arte, arhitectură și audiovizual, va vorbi despre „Geopolitică și istorie în spațiul românesc”.

În contextul pandemiei COVID-19, conferința va avea loc online, pe platforma Zoom.

Profesor asociat al mai multor universități din România, cu activitatea stabilă de predare la Universitatea de Arte din București, acad. Răzvan Theodorescu este una dintre cele mai vizibile figuri ale Academiei Române, care se implică activ în mai multe proiecte ca reprezentant al celui mai înalt for academic al țării.

Academicianul a primit pentru activitatea desfășurată cea mai mare distincție pe care o poate oferi o instituție de învățământ superior – titlul de Doctor Honoris Causa, de la universitățile din Oradea, Timișoara, Suceava, Constanța, Târgoviște, Craiova, Arad, Galați, cât și din partea Universităților de Arte din Iași și Cluj-Napoca.

Acad. Răzvan Theodorescu este cavaler, din 1997, și comandor, din 2003, al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze, a fost distins cu titulatura de Mare Ofițer al Ordinului Național pentru Merit în 2000, a primit Ordinul Crucea Moldova în 2003, este cavaler al „Crucii Căzăcești cu spade”, oferit de Ucraina, din 2004, dar și comandor al Ordinului Militar de România din 2012.

Această întâlnire online marchează și borna de un an a conferințelor „Moștenirea lui Asachi”, primul eveniment având loc pe 18 octombrie 2019, invitat fiind acad. Eugen Simion.

„Proiectul a continuat să prezinte publicului ieşean – şi nu numai – unii dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă şi cultură ai ţării. Mă bucură alăturarea colegului meu, academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române şi preşedinte al Secţiei de arte, arhitectură şi audiovizual a Academiei Române, un adevărat boier al spiritului, o prezenţă distinsă care se ghidează în viaţă după crezul unui medic renascentist – «Prefer să am dreptate împotriva întregii lumi decât să mă înşel odată cu ea!» – printre participanţii la acest elegant proiect academic găzduit de Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi»” din Iași”,

a declarat acad. Bogdan Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române

Adauga un comentariu