Eveniment-Social

La volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Publicat: 07 nov. 2019

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au depistat în trafic un tânăr aflat la volan, deşi consumase băuturi alcoolice.

În data de 05 noiembrie a.c, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au oprit în localitatea de frontieră Osoi, județul Iași, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de ieşeanul A.C., în vârstă de 21 de ani.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost dus la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. Nicolae Oblu” Iași în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.

Adauga un comentariu