Eveniment-Social

Lacimi și multă durere! Zeci de persoane au condus-o pe Andreea Rodiana pe ultimul drum

Publicat: 11 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Andreea Rodiana, eleva din Iași care s-a luptat timp de doi ani cu o boală necruțătoare, a fost condusă joi pe ultimul drum @ Zeci de persoane au fost prezente la înmormântarea care a avut loc la Cimitirul „Sf. Vasile” din Iași @ Colegii, prietenii, familia și cei care i-au aflat povestea au ținut să fie prezenți și să o vadă pentru ultima oară

Andreea Rodiana, eleva în vârstă de 18 ani a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, care s-a luptat timp de doi ani de zile cu o boală necruțătoare, a fost condusă pe ultimul drum în cursul zilei de joi. Astfel, toți cei care i-au aflat povestea, au iubit-o și au vrut să fie alături de familia fetei, au fost prezenți la Cimitirul „Sf. Vasile” din Iași pentru a-și lua rămas bun de la tânăra care s-a luptat fără rețineri cu boala de care suferea. În urmă cu doi ani de zile, tânăra a fost diagnosticată cu o tumoră malignă, sarcom pelvin cu metastaze pulmonare și metastaze osoase. De atunci și până la finalul săptămânii trecute, Rodiana a luptat constant cu boala, reușind de mai multe ori să dea impresia că a reușit să învingă. Vestea morții ei a luat prin surprindere pe toată lumea, dar mai ales pe cei care o urmăreau pe rețelele de socializare, unde a postat mai multe poze în care părea a fi din nou o tânără plină de viață, care are tot viitorul în față.

Era iubită și apreciată de toată lumea

Toți cei care au cunoscut-o pe Andreea Rodiana au avut numai cuvinte de laudă la adresa ei. Totodată, foarte mulți oameni din Iași au fost impresionați de povestea ei și s-au oferit să întindă o mână de ajutor familiei. Astfel, a fost realizată o campanie prin care s-a creat o mobilizare fără precedent, pentru ca viața Rodianei să fie salvată. Cu toate acestea, în cursul săptămânii trecute, aceasta s-a stins la o clinică din Viena. Trupul neînsuflețit a fost adus acasă în cursul zilei de marți. Tragicul anunț a fost făcut pe rețelele de socializare, chiar de către părinții tinerei. Conducerea Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași are numai cuvinte de laudă la adresa fetei și regretă cele întâmplate.
„Frumoasă și talentată, inteligentă și responsabilă, plină de energie, îndrăgită și respectată de comunitatea școlară, cu o situație foarte bună la învățătură, un comportament ireproșabil, Andreea Rodiana a fost aleasă președinta Consiliului Elevilor din liceul nostru. Avea o experiență bogată în derularea proiectelor de voluntariat, colaborând cu mai multe asociații. A parcurs un drum anevoios în relația cu boala, dar nu s-a descurajat nici măcar o clipă, ducând lupta până la capăt”, transmite conducerea Liceului „Dimitrie Cantemir”.

Adauga un comentariu