Sport

Ladislau Boloni a intrat în istoria campionatului Belgiei, dar nu așa cum și-ar fi dorit

Publicat: 16 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ladislau Boloni a intrat în istoria campionatului Belgiei dar nu așa cum și-ar fi dorit
Ladislau Boloni este supărat după ce a fost demis din Belgia, rezistând la clubul Gent doar 25 de zile.

Ladislau Boloni este printre antrenorii care au rezistat cel mai puțin pe banca unei echipe belgiene de fotbal, după ce a fost demis luni de clubul Gent după numai 25 de zile

Înfrângerea cu Eupen din ultima etapă a campionatului i-a convins pe șefii grupării belgiene că Ladislau Boloni nu e antrenorul potrivit, chiar dacă românul a fost pe bancă la doar trei partide, în care a înregistrat două eșecuri și o victorie. Antrenorul secund Wim De Decker a preluat interimatul pe banca tehnică a lui Gent, urmând să fie ajutat de Peter Balette.

Boloni este pe locul trei pe lista antrenorilor  care au stat cel mai puțin pe banca unei formații din Belgia, potrivit „Derniere Heure”. La acest capitol, el este depășit de Herman Helleputte, care a stat doar două zile la Lierse, de unde a plecat din cauza unor probleme de sănătate, și Zoltan Kovacs, care a pregătit-o 11 zile pe Charleroi.

Ladislau Boloni, numit „o eroare de selecție”

Primul meci al echipei flamande după concedierea lui Boloni va avea loc astăzi contra echipei Rapid Viena, acasă, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Președintele lui Gent, Ivan De Witte, a afirmat luni, într-o conferință de presă, că regretă aducerea românului pe care a numit-o „o greșeală de selecție”.

În Belgia, Boloni, 67 de ani, a pregătit-o pe Antwerp din iulie 2017 până în luna mai a acestui an. El a mai antrenat și pe Standard Liege (2008-2010), cu care a fost campion în 2009. Fost selecționer al naționalei României (2000-2001), Boloni a mai pregătit echipe ca AS Nancy (1994-2000), Sporting Lisabona (2001-2003), Rennes (2003-2006), AS Monaco (2006), RC Lens (2011) sau PAOK Salonic (2011-2012).

Cum a explicat președintele lui Gent demiterea lui Boloni după mai puțin de o lună

Ladislau Boloni (67 de ani) și-a încheiat aventura la Gent, ieri, la doar 25 de zile după ce fusese numit în funcția de antrenor.
Înfrângerea cu Eupen din ultima etapă a campionatului i-a convins pe șefii grupării belgiene că Boloni nu e antrenorul potrivit, chiar dacă românul a fost pe bancă la doar trei partide, în care a înregistrat două eșecuri și o victorie. Ivan De Witte, președintele lui Gent, spune că își asumă eroarea de a-l numi pe Boloni, decizia fiind luată în grabă. În plus, tehnicianul nu ar fi avut nici sprijinul jucătorilor sau al fanilor.

„Rezultatele din ultimele meciuri, în special cel cu Eupen, au fost decisive. Vocea suporterilor și a jucătorilor trebuie luată în calcul. Punând toate aceste lucruri împreună, am decis să ne despărțim de Laszlo Boloni.
A fost o eroare de casting. Eu și Michel Louwagie (n.r. – directorul sportiv) ne asumăm în totalitate, ne-am grăbit. Nu vreau să dau vina pe antrenor pentru rezultate. E bine că am acționat rapid, pentru că relația dintre el și grup nu era bună”, a explicat De Witte, potrivit Le Soir.
Rezultatele lui Boloni la Gent: Antwerp – Gent 1-0 (etapa 3), Gent – KV Mechelen 1-0 (etapa 4), Eupen – Gent 2-1 (etapa 5).

Ladislau Boloni, a treia experiență în Belgia

Demiterea lui Boloni s-a produs cu doar o zi înainte ca Gent să evolueze în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor contra celor de la Rapid Viena. Gent este a treia echipă din Belgia pe care Boloni a pregătit-o în cariera sa de antrenor, după Standard Liege și Royal Antwerp. Acesta a mai antrenat și Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Al-Jazira, Al-Wahda, Lens, PAOK Salonic, Al-Khor și Al-Ittihad.

Tag-uri:

Adauga un comentariu