Destinatii turistice

Laguna Albastra – un izvor al tineretii – FOTO

Publicat: 15 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Laguna Albastra. Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din Islanda este o piscină naturală, cunoscută de majoritatea ca şi Laguna Albastră. Aceasta este localizată aproape de Cercul Polar. Fie iarnă, fie vară, oamenii merg acolo nu doar pentru apă cu proprietăţi binefăcătoare, ci şi pentru peisajele de neuitat. Chiar dacă nu ştii să înoţi, nu ar fi o problemă. Apa de aici e atât de sărată încât pot pluti.

Laguna Albastra. Piscina naturală

Aceasta piscină naturală cu apă geotermală e situată în mijlocul unui uriaş câmp de lavă, aflat la 45 de minute de Reykjavik. Piscina este întinsă pe mai bine de 5000 mp şi atrage anual sute de mii de turişti. Ea surclasează plajele negre, fiordurile şi chiar luminile Nordului.

„E complet unică şi a fost numită una dintre cele 25 de minuni ale lumii. În plus, o apă cu asemenea componente nu a fost găsită nicăieri altundeva în lume”, a declarat Magnea Gudmundsdottir, reprezentanta Blue Lagoon.

Motivele sunt lesne de înţeles. Apa are o temperatură constantă de 38 de grade de-a lungul anului. De asemenea ea are şi proprietăţi terapeutice, datorită unui amestec de silicaţi, săruri minerale sau sulf.

„Natura se ocupă de tot. Apa e testată cu regularitate şi, datorită compoziţiei, nu are nevoie de substanţe artificiale de curăţat, precum clorul”, a explicat Magnea Gudmundsdottir.

Loc căutat de turişti din întreaga lume

Cu toate că pare o minune a naturii, locul a fost creat de fapt de om. În 1976, o companie electrică a amplasat turbine care pompează apa termală de la 2000 de metri adâncime. Apa rămasă e apoi recirculata şi deversata în locul care-a devenit azi Laguna Albastră. O dată la două zile, autorităţile au grijă să reîmprospăteze toţi cei 6 milioane de litri de apă de o nuanţă spectaculoasă de albastru deschis.

După ce de-a lungul timpului mai multe persoane suferinde de boli ale pielii s-au vindecat, locul a devenit faimos, astăzi fiind căutat de turişti din întreaga lume.

 

Adauga un comentariu