Eveniment-Social

Lansare de carte la Ateneul Naţional din Iaşi

Publicat: 27 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lansare de carte la Ateneul Naţional din Iaşi
Ateneul Național din Iași alături de Asociația Fraternă și Comunitatea Evreilor Iași, vă invită miercuri, 29 Iunie 2022, de la ora 18:00, la lansarea cărții „Războiul Sfânt” al Rasei

Ateneul Național din Iași alături de Asociația Fraternă și Comunitatea Evreilor Iași, vă invită miercuri, 29 Iunie 2022, de la ora 18:00, la lansarea cărții „Războiul Sfânt” al Rasei – Eugenia și protecția națiunii în Ungaria 1900-1919, autor Marius Turda!

Evenimentul va avea loc la Ateneul Național din Iași!

Cine este autorul Marius Turda

Marius Turda (n. 1973) și stabilit de 13 ani la Londra are studii de Istorie la Universitatea din Bucureşti, Central European University din Budapesta (CEU) şi Universitatea Oxford. Este profesor la Oxford Brookes University și director al Centrului de Istorie a Medicinei al aceleiași universități. A publicat numeroase cărți, atît ca autor, cît și ca editor. Dintre cele mai recente publicaţii: Eugenics and Nation in Early Twentieth Century Hungary (Palgrave Macmillan, 2014), Crafting Humans: From Genesis to Genetics and Beyond(V&R unipress, 2013). De același autor, la Editura Polirom a apărut Eugenism și modernitate (2014).

Originar din Maramureș, Marius Turda este profesor la Universitatea Oxford Brookes din Londra. În anul 2019 a revenit în România, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa” din Iași, pentru a susține o conferință ce a avut ca temă ”Biopolitica și eugenismul în România, 1920-1944” și pentru lansarea volumului ”Istorie și rasism. Ideea de rasă de la Iluminism la Donald Trump”, al cărui coautor este. Marius Turda a abordat în acest volum idei despre gândirea rasială, eugenism și despre lipsa cercetărilor în aceste direcții în universitățile românești. El a fost director fondator al Institutului ”Cantemir” de la Universitatea Oxford și este editorul colecției de Istoria medicinei de la CEU Press. Unul dintre cursurile sale este despre rasă şi rasism, teme actuale în contextul mişcărilor naţionaliste de pe continentul european. Este preocupat de o serie de cercetări din domenii ca medicină, antropologie, istorie, etnologie, geopolitică, toate necesare în studierea eugenismului.

Adauga un comentariu