International

Lansare SpaceX: Patru astronauți decolează la bordul Crew Dragon cu destinația ISS – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lansare SpaceX Patru astronauți decolează la bordul Crew Dragon cu destinația ISS - FOTO VIDEO
Lansare SpaceX Patru astronauți decolează la bordul echipajului Dragon cu destinația ISS

O navă spațială SpaceX care transportă patru astronauți s-a ridicat duminică în spațiul cosmic – marcând începutul a ceea ce NASA speră că vor fi ani de zile în care compania va ajuta la menținerea completă a Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Astronauții NASA , Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker și Soichi Noguchi, un astronaut al agenției spațiale japoneze, se află acum pe orbită, călătorind la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon care se așteaptă să acosteze cu ISS luni, la ora 23:00 ET. Asta înseamnă că echipajul va petrece 27 de ore pe orbită, pe măsură ce nava spațială se deplasează încet spre destinația sa.

Crew Dragon ar fi trebuit lansat sâmbătă

Călătoria ar fi fost mai scurtă dacă Crew Dragon ar fi putut lansa sâmbătă, așa cum a planificat prima dată NASA, deoarece ISS s-ar fi aliniat în așa fel încât să permită navei spațiale să ajungă la stația spațială în aproximativ opt ore. Dar vremea rea adusă de uraganul Eta i-a obligat pe oficialii de lansare să amâne decolarea până duminică seara.

Capsula are o toaletă de lucru, iar astronauții vor avea timp să doarmă, pe măsură ce vehiculul complet autonom manevrează pe orbită, în timp ce oficialii SpaceX și NASA din Houston, Texas și Hawthorne, California, veghează asupra călătoriei.

Aceasta este o misiune de reper pentru NASA și companie, deoarece este prima misiune complet echipată cu echipaj pentru SpaceX, în urma unei misiuni de testare în mai, care a transportat astronauții NASA Douglas Hurley și Robert Behnken, ambii piloți de testare, la stația spațială.

Dar această misiune nu este un test: SpaceX’s Crew Dragon a fost oficial certificat ca o navă spațială demnă de a transporta oameni săptămâna trecută, deschizând calea pentru ca aceasta să înceapă să facă călătoria relativ de rutină, transportând astronauți dintr-o varietate de medii.

Echipa Crew-1 urmează să efectueze tot felul de experimente în timpul șederii lor de șase luni pe ISS

În această misiune, de exemplu, atât Walker, cât și Noguchi au medii în fizică. Echipa Crew-1 urmează să efectueze tot felul de experimente în timpul șederii lor de șase luni pe ISS, inclusiv cercetări privind modul în care microgravitatea afectează țesutul inimii umane. De asemenea, vor încerca să crească ridichi în spațiu pentru a construi pe studii concepute pentru a afla cum ar putea fi cultivate alimente pentru a susține misiuni de explorare a spațiului profund.

Misiunea de duminică a fost pusă sub semnul întrebării după ce CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a dezvăluit pe Twitter că se confruntă cu simptome și că este testat pentru Covid-19, determinând NASA să efectueze un efort de urmărire a contactelor pentru a se asigura că personalul esențial pentru lansare nu ar fi putut fi expus.

Oficialii au declarat că efortul a fost finalizat până vineri seară și că nu au motive de îngrijorare. Musk a declarat sâmbătă că „cel mai probabil” a avut un „caz moderat de covid”.

Statele Unite au petrecut aproape un deceniu fără capacitatea de a lansa astronauți în spațiu după retragerea programului Navetei Spațiale în 2011, iar NASA a fost forțată să se bazeze pe nava spațială rusească Soyuz pentru a duce astronauții la ISS, despre care agenția spațială spune că a părăsit laboratorul orbitant de miliarde de dolari este insuficient . Până la 13 astronauți erau la bord în același timp în 2009 . Numărul respectiv a scăzut ocazional până la trei în mai multe rânduri, ceea ce lasă mai puțini oameni să ajute la efectuarea experimentelor și să mențină stația spațială bine întreținută. Odată cu această lansare, va crește la șapte.

Adauga un comentariu