Local

Lansarea proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta” pentru a preveni cancerul de sân, la IRO Iaşi – LIVE VIDEO/ FOTO

Publicat: 06 nov. 2020
Proiect de prevenire a cancerului de sân, la IRO Iași

Institutul Regional de Oncologie Iaşi lansează astăzi, 6 noiembrie 2020, proiectul ”Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare , diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II”.

Regiunea de dezvoltare: Nord-Est, AP 4/ PI 9.iv/ OS 4.9,acronim ONCOPREV – PROIECT COFINANȚAT DIN PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014 – 2020, în baza contractului.

Conferința de lansare a proiectului are loc astăzi, 6 noiembrie 2020, în incinta Institutului Regional de Oncologie. Valoarea totală a proiectului este de 50.239.256,01 lei. Proiectul se implementează în localitatea Iaşi, pe o durată de 42 luni.

Prezenți la acest eveniment vor fi Mirela Grosu, director IRO, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Costel Alexe, președinte CJ Iași și mulți alții.

„Astăzi trebuie să lansăm un proiect care se va implementa cu fonduri nerambursabile, proiect similar celui pe care l-am lansăm acum două săptămâni. O asemenea activitatea trebuie să se desfăşoare pentru a se arăta publicului că există viaţă şi în ciuda pandemiei, că mai există boli. Transmitem populaţiei ca se poate deplasa la spital cu încredere. sectorul sanitar îşi desfăşoară activitatea în condiţii grele dar totuşi suntem prezenţi”, a precizat Mirela Grosu, director IRO Iași.

„Contextul actual ne arată multe. Chiar dacă suntem implicaţi major în această pandemiei există şi o patologie non-Covid-19”, a transmis Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

„Avem o incidenţă nefericit de mare în România şi în Moldova. Norocul nostru este că avem medici specialişti şi cred că trebuie să fie puse în aplicare planurile gândite de cei care ştiu cel mai bine ce trebuie realizat”, a transmis Costel Alexe, preşedinte CJ Iași.

Adauga un comentariu