Laura Vicol, arestată preventiv miercuri seară pentru 30 de zile, a solicitat joi dimineață un control cardiologic, potrivit surselor G4Media. Investigația a avut loc la policlinica Ministerului de Interne, iar după consult, aceasta a fost readusă în arestul central.
Arestarea Laurei Vicol, împreună cu Vladimir Ciorbă și cei trei frați Poștoacă, asociați Nordis, a fost dispusă de judecătoarea Irina Raluca Manu de la Curtea de Apel București. Procurorii îi acuză pe inculpați de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și delapidare, în contextul unor activități ilegale care ar fi cauzat prejudicii semnificative clienților și bugetului de stat.
Decizia nu este definitivă, dar este executorie, ceea ce înseamnă că cei vizați vor rămâne în arest până la o hotărâre definitivă.
Acuzațiile aduse Laurei Vicol
Potrivit documentelor consultate de Gândul, Laura Vicol este acuzată că, din 2018, a sprijinit grupul infracțional organizat de Vladimir Ciorbă și frații Poștoacă.
Gruparea ar fi fost specializată în infracțiuni precum:
- Delapidare cu consecințe deosebit de grave;
- Evaziune fiscală și înșelăciune;
- Sustragerea de la plata impozitelor și spălarea banilor.
Procurorii susțin că activitățile grupului s-au desfășurat sub acoperirea unor proiecte imobiliare promovate prin diverse societăți. Sumele încasate de la clienți ar fi fost deturnate, iar operațiuni fictive ar fi fost evidențiate în contabilitate pentru evitarea taxelor. În plus, fondurile ilegale ar fi fost transferate în conturile personale ale membrilor grupului sau în conturile firmelor pe care le controlau.
Lux pe bani ilegali: 5 milioane de euro cheltuiți pe mașini
Una dintre dovezile prezentate de procurori evidențiază achiziția de autoturisme de lux, precum Ferrari, Bentley și Rolls Royce, în perioada 2018-2022. În total, 19,3 milioane de lei și aproape un milion de euro ar fi fost cheltuiți pe aceste mașini.
Deși o parte dintre vehicule au fost revândute după finalizarea contractelor de leasing, suma recuperată a fost de doar 6 milioane de lei. Astfel, prejudiciul generat de aceste cheltuieli se ridică la aproape 5 milioane de euro în doar patru ani.
Laura Vicol și ceilalți inculpați pot contesta decizia Curții de Apel București. Totuși, acuzațiile aduse sunt extrem de grave, iar complexitatea dosarului Nordis scoate la iveală un mecanism infracțional amplu, bazat pe exploatarea sistematică a clienților și a bugetului de stat.
În acest context, ancheta procurorilor continuă să facă lumină în cazul unor presupuse fraude financiare care au zguduit piața imobiliară și nu numai.
am mai vazut campanii in presa duse de procuratura, si care in sala de judecata s-au fasait.
Pe toti ii ia inima, băi frate! Pai cand cazi din varful plopului si ajungi la dispoziția unora care se numesc polițiști de penitenciar cred si eu.
Acum a fost scoasa din spital si dusa de urgenta in arest!