Lava Cake este o rețetă de desert deosebit care poate fi servit cu orice ocazie. Acesta este de origine din Statele Unite ale Americii, însă și-a câștigat popularitatea peste tot în lume. Există anumite controverse în legătură cu țara sa de origine, totuși. Se spune că Jean-Georges Vongerichten, un bucătar american, a fost cel care a pus bazele acestei rețete, însă unii susțin că prăjitura exista deja de ceva timp în Franța.
La noi în țară, acest desert mai este numit și „vulcan de ciocolată”, datorită umpluturii abundente a acestuia. Sună și chiar este foarte apetisant și aromat! Aceasta este prăjitura perfectă pentru toți iubitorii înrăiți de ciocolată.
De ce ingrediente este nevoie pentru un desert spectaculos
Vulcanul de ciocolată nu necesită deloc foarte multe ingrediente. Am putea spune că este chiar destul de ușor de pregătit, iar timpul de coacere este de aproximativ 15 minute.
Vom avea nevoie de aproximativ 30-40 de frame de făină albă de grâu, alături de 60 de grame de zahăr alb, tos. Trebuie să mai pregătim și 4 ouă, alături de 110 de grame de unt puțin mai gras.
Ingredientul esențial nu poate lipsi din rețetă, și anume ciocolata. Vom crea o poveste din aceasta, iar papilele gustative ne vor mulțumi. Vom pregăti aproximativ 170-180 de grame de ciocolată amăruie 50%.
Desigur, vom adăuga acestora și un praf de sare întrucât nicio rețetă nu poate exista fără aceasta.
Lava Cake, rețetă – Mod de preparare
Acest desert este unul impresionant, însă se poate prepara destul de ușor și acasă. În acest mod, îți vei uimi prietenii care îți calcă pragul.
Cel mai indicat este să începem prin a preîncălzi cuptorul. În acest fel, ne putem ocupa între timp, de prepararea desertului, iar când este timpul să-l coacem, nu va trebui să mai asteptăm.
Așadar, după ce îndeplinim acest pas, ne putem ocupa de pregătirea propriu-zisă a desertului. Putem începe prin a tăia ciocolata în cubulete, sau putem pur și simplu să o rupem în bucățele mai mici. Bucățile obținute le putem pune într-un vas, alături de untul pe care îl avem deja prgătit. Acestea trebuie să fie topite, așadar, le putem pune la microunde. Trebuie să le verificăm din câteva în câteva secunde pentru a mai omogeniza amestecul. Cine preferă, poate face acest lucru pe baie de aburi.
Într-un bol separat, vom amesteca făina albă de gâu, zahărul alb și praful de sare (pe care nu trebuie să-l uităm). Din cele 4 ouă pregătite, la două dintre ele vom separa gălbenușurile de albușuri. Într-un vas curat vom pune cele două gălbenușuri și cele două ouă întregi rămase.
Amestecul de făină și cel de ouă le vom adăuga în bolul cu ciocolata topită. Trebuie să amestecăm foarte bine totul până se omogenizează și nu mai are cocoloașe.
Trebuie să avem pregătite niște forme rezistente la căldura cuptorului, în care vom turna compoziția obținută după ce le dăm cu praf de cacao. Acestea vor fi introduse în cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Așteptăm 1-2- minute după ce le scoatem din cuptor, apoi le putem rășturna pe platouri sau farfurii. Acesta trebuie servit cât încă este fierbinte.
Lava Cake este o rețetă cu care vă puteți da prietenii pe spate, și nu este deloc greu de preparat!