Stiri si curiozitati

Lebădă din cauciuc: Idei cum să-ți înfrumusețezi curtea și grădina

Publicat: 20 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lebădă din cauciuc Idei cum să-ți înfrumusețezi curtea și grădina
Decorațiunile făcute de voi vă pot înfrumuseța curtea sau grădina

Venirea primăverii înseamnă pentru cei care stau la casă începerea lucrărilor în curte și căutarea de noi idei de înfrumusețare a grădinii. Pentru curte și grădină puteți alege achiziționarea de la magazinele de bricolaje a unor decorațiuni sau puteți opta să faceți singuri aceste obiecte, cum este cazul lebedelor făcute din cauciucuri uzate.

Plantele si florile existente în curte sau în grădină înfrumusețează spatiul, dar acestea nu sunt suficiente pentru a crea un adevărat colț de vis.

Pentru a întregi totul, trebuie să veniți cu decorațiuni pe care le puteți face chiar dumneavoastră. Tot ce vă trebuie este puțină imaginație și sculele necesare fabricării.

lebădă făcută din anvelopă de cauciuc
Decorațiunile făcute de voi vă pot înfrumuseța curtea sau grădina

Lebede din cauciuc: Cum să le faci, pas cu pas

Pentru cei care doresc să dea o notă de orginilitate curții sau grădinii, pot alege să înfrumusețeze spațiul cu animale făcute din anvelope uzate.

Pentru a face lebede din cauciuc aveți nevoie de o anvelopă sau mai multe, ca să aveți de unde alege, o mașină de rectificat, o mașină de găurit electric, un cuțit bine ascuțit, clește, o tijă metalică, cretă pentru marcare și vopsea.

Pentru a vă crea propria lebădă de cauciuc folosiți o anvelopă uzată. Cu cât aceasta a fost mai mult rulată, cu atât vă va fi mai ușor să o decupați. Dacă aveți mai multe anvelope, atunci va fi mai ușor să o alegeți pe cea pe care o veți folosi. Puteți tăia un astfel de material cu un cuțit.

Anvelopele ranforsate cu metal sunt mai durabile, iar pentru tăierea acestora aveți nevoie de unelte speciale pentru a le tăia.

Modul în care va arăta la final lebăda dumneavoastră din cauciuc depinde în întregime de aspectul schematic și totul va depinde de corectitudinea și claritatea tăieturilor făcute pe pneu.

După ce ați spălat și uscat anvelopa, folosiți o cretă pentru a desena un cioc, cap și gâtul. Gâtul, capul și ciocul, în lungime, trebuie să fie puțin mai lung decât jumătatea circumferinței anvelopei. De exemplu, roata R13 are o circumferință de 180 cm. Deci, lungimea gâtului, până la cioc, ar trebui să fie de aproximativ 95 cm.

lebădă făcută din anvelopă de cauciuc
Decorațiunile făcute de voi vă pot înfrumuseța curtea sau grădina

Atenție la modul cum tăiați

Următoarea etapă de lucru este cea mai dificilă, necesitând tăiuri ce trebuie să fie executate strict conform liniilor pre-planificate.

Dacă se folosește o anvelopă fără inserții de metal, puteți tăia cu un cuțit bine ascuțit, neuitând să-l dați din când în când cu săpun. Dacă anvelopa are inserție metalică, atunci trebuie să folosiți o mașină de rectificat sau un ferăstrău. Pentru a face gaură în anvelopă, denude să puteți tăia aveți nevoie de un burghiu sau daltă.

În cazul ferăstrăului electric, este indicat să folosiți o turație medie pentru ca dinții din spate ai ferăstrăului să nu rupă anvelopa.

La tăiere, ar fi indicat să faceți incizii alternative pe fiecare parte pentru că altfel va fi dificil de tăiat.

Pentru coada lebedei, lungimea trebuie să fie de aproximativ 25 cm. Tăierea se face procedând la fel ca și la gât.

lebădă făcută din anvelopă de cauciuc
Decorațiunile făcute de voi vă pot înfrumuseța curtea sau grădina

Pentru a face forma gâtului lebedei, aceasta trebuie întărită cu ajutorul unei tije metalice.

La final, trebuie să vopsiți lebăda pentru a obține efectul dorit. Puteți folosi doar alb și negru sau puteți folosi orice culaore, în funcție de imaginațiavoastră.

Toată lumea știe că în sălbăticie, lebedele trăiesc în imediata apropiere a apelor și de aceea ar fi frumos să le amplasați lângă o zonă din curtea voastră unde aveți apă. Folsoind acest model, puteți crea și alte animale din anvelope uzate.

lebădă făcută din anvelopă de cauciuc
Decorațiunile făcute de voi vă pot înfrumuseța curtea sau grădina
Adauga un comentariu