National

Legătura neștiută dintre Ivan Patzaichin și Iliescu. Ce îi leagă pe cei doi

Publicat: 06 sept. 2021
Ivan Patzaichin și Iliescu

Celebrul canoist Ivan Patzaichin s-a stins din viață ieri, 5 septembrie. Tot ieri au început să iasă la iveală tot mai multe aspecte interesante din viața celebrului sportiv, plecat din această lume înainte de vreme. Între el și Ion Iliescu, fostul președinte, a existat o legătură cu totul specială.

Cum s-au cunoscut Iliescu și Patzaichin
Ivan Patzaichin a fost un om cunoscut și de-a lungul vieții sale a legat prietenii și relații speciale cu mulți oameni. Se pare că regretatul artist care a plecat azi din această lume a avut o legătură interesantă și cu Ion Iliescu, fostul președinte al țării noastre.

Ion Iliescu și Ivan s-au cunoscut pe când sportivul avea doar 17 ani. Era perioada în care Ivan Patzaichin plecase din Delta Dunării spre București pentru a putea face performanță în sportul care l-a consacrat și l-a dus pe cele mai înalte culmi ale succesului.

Fostul președinte spune despre Ivan că a fost uimit de atitudinea și talentul său și că mereu l-a considerat un sportiv bun și avea încredere că va scrie legendă. Ulterior, legendarul sportiv s-a reîntâlnit cu viitorul președinte al României la începutul anilor 1980 și au petrecut mai mult timp împreună când acesta a acceptat și conducerea Federației Române de Kaiac Canoe.

Iliescu spune că cel mai mult a admirat la Ivan, pe lângă dăruirea sa pentru sport, dorința de a transmite și altora dragostea pentru kaiac și faptul că a rămas om și nu a uitat de unde a plecat, deși a reușit să ajungă la un nivel la care mulți nici nu visează.

“Drumurile noastre s-au intersectat mai des în perioada în care, răspunzând de gospodărirea Apelor Române, am acceptat și conducerea Federației Române de Kaiac Canoe. Un sport care educă și formează caractere.

Dar, mai presus de orice, Ivan Patzaichin a fost un OM, și pentru asta a fost iubit și admirat. Moștenirea lui sportivă este consistentă, și face parte din tezaurul de valori simbolice al României.”, a scris pe blogul lui Ion Iliescu.

Iliescu, un ultim mesaj pentru Patzaichin
Iliescu își amintește că Ivan era în tinerețe un tânăr extrem de firav, sensibil și slab, iar lumea nu îi dădea prea multe șanse. Nu se aștepta nimeni ca într-un trup atât de fragil să stea o ambiție de fier și o așa iubire pentru sport.

Fostul președinte a transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate, precizând că aceasta este una dintre cele mai mari pierderi pe care le-a putut avea România. Ion Iliescu spune despre Ivan a fost o sursă de inspirație pentru tineri,un mare sprijin pentru aceștia și, mai presus de orice, a fost un om cu un suflet de aur.

Adauga un comentariu