National

Leul din videoclipul lui Dani Mocanu a fost confiscat de polițiști

Publicat: 26 nov. 2020

Leul rănit care a apărut într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu a fost luat cu o cușcă de la o locuință din județul Dâmbovița. Animalul sălbatic ar urma să ajungă la grădina zoologică din Târgoviște.

„Am spus încă de la început: NU VOI TOLERA NICIUN FEL DE ABUZ, INDIFERENT DIN PARTEA CUI VINE! Legea trebuie respectată de TOȚI! Unii nu au crezut când am spus că sunt cu ochii pe ei, dar timpul și acțiunile Poliției Române arată că ofensiva împotriva infracționalității continuă. Vă asigur că nu ne oprim aici!”, a anunțat ministrul de Interne pe pagina de Facebook.

Leul confiscat joi are aceleași răni ca cele din videoclip. El a fost ridicat de la o menajerie din județul Dâmbovița, iar bărbatul care îl deținea a negat că l-a împrumutat pentru filmarea videoclipului. Potrivit unor surse Digi24, cel care avea leul este un executor judecătoresc și are permis pentru creșterea de animale sălbatice.

Cel mai probabil, leul va ajunge la Zoo Târgoviște.

Miercuri, manelistul Dani Mocanu a fost dus la audieri în cazul videoclipului său în care a apărut un leu rănit, după ce, dimineața, mascații au făcut percheziții la el acasă. Acesta a spus că leul ar fi fost machiat ca să pară că are răni.

Anchetatorii din Argeș au deschis un dosar penal pentru rele tratamente și cruzimi împotriva animalelor.

Dani Mocanu facă parte dintr-un dosar penal

Autorităţile argeșene au anunţat faptul că în urma informaţiilor obţinute din spaţiul public s-a deschis un dosar penal. Conform autorităţilor se fav verificări pentru rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor dar şi despre faptul că, conform legii, este interzisă deţinerea unui astfel de animal.

” În urma informațiilor apărute în spațiul public, polițiștii argeșeni au anunțat deschiderea unui dosar penal, în care se fac verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. ” au spus autorităţile.

Percheziţiile au loc atât în casa lui Dani Mocanu cât şi la studioul în care au fost filmate scenele controversate. Videoclipul are peste 4,3 milioane de vizualizări și a stârnit un val de critici.

Nu sunt primele probleme cu legea pe care Dani Mocanu le are

Nu sunt primele probleme cu legea pe care cântăreţul Dani Mocanu le are. În urmă cu ceva timp, manelistul a fost reţinut de oamenii legii fiind cercetat într-un dosar de proxenetism. Atunci, autorităţile afirmau faptul că manelistul trimitea fete în străinătate pe care le obliga să întreţină relaţii sexuale contracost. După acuzaţiile autorităţilor, Dani Mocanu a negat vehement că ar fi făcut asemenea infracţiuni, ba mai mult, a scos şi un clip muzical prin care spunea că este doar o victimă a justiţiei din România. Clipul a strâns la acea vreme milioane de vizualizări.

O altă întâlnire cu organele legii şi Dani Mocanu s-a întâmplat în urmă cu câteva luni când, într-un clip muzical apărea alături de un jandarm din cadrul Jandarmeriei Romane. La acel moment, oamenii legii au demarat o anchetă internă pentru a stabili în ce condiţii a apărut respectivii jandarmi în clipul muzical al manelistului.

Potrivit IJJ Dambovita, jandarmii respectivi au avut aprobare pentru a aparea in videoclip, dar in anumite conditii, cum ar fi aceea de a nu aparea insemnele institutiei. Cu toate acestea, cererea de a aparea in videoclip a fost transmisa si aprobata verbal, si nu in scris.

Adauga un comentariu