National

Lia Olguța Vasilescu, despre Guvernul Orban: „Nu sunt în stare, evident”

Publicat: 22 sept. 2020
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Fostul ministrul al Muncii în guvernarea PSD, Olguța Vasilescu, le-a cerut, marți, liberalilor, să plece de la guvernare dacă nu pot asigura creșterea pensiilor cu 40 la sută, votată în aceeași zi în Parlament.

„Această creștere de 40% era planificată de PSD, însă PSD nemaifiind la guvernare, a rămas să o facă ei. Nu sunt în stare, evident. Ei, când eram noi la guvernare, ne acuzau tot timpul că nu avem bani pentru plata pensiilor și a salariilor iar noi trebuia să ieșim și să arătam că avem bani de pensii și salarii”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Fostul ministru a amintit că sunt 2 milioane de persoane cu venituri sub 1000 de lei.

„Sunt oameni care trăiesc în sărăcie lucie. Haideți să ne începem să ne gândim că trebuie să avem pensii decente. Haideți să creștem veniturile astfel încât să nu mai fie de nevoie de pensii speciale”, a continuat ea.

Potrivit fostului ministru, liberalii mint atunci când spun că nu există banii necesari pentru o majorare cu 40 de procente a punctului de pensie.

„Acești oameni mint. Spun că nu există bani. Există, tocmai au luat 6,8 miliarde de la Ministerul Muncii și i-au pus în fondul de rezervă de care premierul Orban poate dispune cum vrea el”, a acuzat Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu, despre Guvernul PNL: „15 ministere PNL cheltuie mai mult decât 26 de ministere PSD“

Fostul ministru PSD al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterile privind creșterea punctului de pensie, că problema nu este lipsa banilor, ci faptul că nu vor să aplice legea.

„La pensia minima sunt și persoane care au muncit 40 de ani. Toate ar fi trebuit rezolvate prin aplicarea noii formule de calcul. Ar fi trebuit să se recalculeze aproape două milioane de dosare până în acest moment. Nu s-a recalculat nici măcar unul. Aici nu e vorba de pandemie, că n-aveți bani, ci că nu vreți să aplicați legea pensiilor sub nicio formă”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, în plen.

Lia Olguța Vasilescu, despre Guvernul PSD: „ V-am dat soluții, de unde puteți să luați banii, de 5 luni vă spunem“

Parlamentarul social democrat a precizat că a oferit actualului Guvern mai multe variante pentru

„Dacă ați fi vrut să o aplicați, nu ați fi luat 6,8 miliarde de lei din bugetul Ministerului Muncii să-i transmiteți către alte instituții necesare în an electoral. Nu faceți altceva decât să furați un drept al pensionarilor din lege. Veți spune că nu sunt bani, că suntem iresponsabili. V-am dat soluții, de unde puteți să luați banii, de 5 luni vă spunem“, a menționat Lia Olguța Vasilescu.

„15 ministere PNL cheltuie mai mult decât 26 de ministere PSD“

Fostul ministru PSD al Muncii le transmite liberalilor că 15 ministere PNL cheltuie mai mult decât 26 de ministere PSD.

„Vă reamintesc că am guvernat cu 26 ministere și aveam 44 mld. lei la bunuri și cheltuieli, dumneavoastră aveți 15 ministere cu 51 mld. alocate. Din start sunt 7 mld. de lei în plus față de anul trecut. Eu nu cred că era atât de necesar anul acesta să se schimbe mașinile poliției, să se cumpere mobilier și telefoane în ministere“, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Adauga un comentariu