Actualitate

Liberalii vorbesc din nou de starea de urgență: „Nu exclud posibilitatea ca, dacă lucrurile scapă de sub control!“

Publicat: 07 iul. 2020
ALT=
Liberalul Daniel Fenechiu vorbește din nou de starea de urgență: „Nu exclud posibilitatea ca, dacă lucrurile scapă de sub control!“

Liderii lberalii vorbesc din nou de starea de urgență. Astfel, România ar putea reveni la starea de urgență dacă lucrurile scapă de sub control în ceea ce privește numărul de infectări cu coronavirus. Declarația a fost făcută de liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. Acesta a acuzat opoziția că a instigat populația să nu respecte deciziile luate de Guvern.

„În România, în perioada asta, a existat o majoritate parlamentară care a persiflat existența virusului Covid-19, că a existat aceeași majoritate care practic a incitat pentru nerespectarea măsurilor dispuse de Guvern, propuse de specialiștii în materie”, a spus Daniel Fenechiu.

Liberalii vorbesc din nou de starea de urgență: „Nu vă îndoiți că Guvernul va lua măsurile de rigoare!“

Liderul senatorilor PNL a avertizat că dacă numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 și numărul de decese cauzate de coronavirus vor crește, atunci se va reveni la starea de urgență.

„În situația în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiți că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca, dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgență”, a precizat Daniel Fenechiu.

Semnal de alarmă tras de Raed Arafat

Dr. Raed Arafat consideră că sunt suficiente semnale de alarmă cu privire la situația COVID-19 din România. Șeful DSU susține că nu se poate pronunța încă legat de posibilitatea ca țara noastră să revină la starea de urgență.

„La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini.

Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că mai există și alte probleme, una dintre ele fiind detașarea medicilor. Potrivit aecstuia, se face tot posibilul pentru a salva cât mai mulți pacienți.

„Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a adăugat Arafat.

Pe 16 martie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru instituirea stării de urgență, care a fost prelungită cu încă o lună. În această perioadă au fost date 12 ordonanțe militare severe. Aceste ordonanțe date au restrțicionat libera circulație și dreptul la educație pentru mai multe persoane. După două luni de restricții dure impuse, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu cea de alertă, însă nu se știe în acest moment pentru cât timp.

În urmă cu câteva zile, primarul Belgradului a instituit starea de urgență, iar președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunțat, deja, restricții pentru baruri, cluburi de noapte și adunări publice. Au voie cel mult 500 de persoane în aer liber și 100 în săli.

De asemenea, purtarea măștii în spații închise este obligatorie în Serbia. Țara vecină a trecut de la măsuri stricte de carantină, impuse de Guvern în primăvară, la ridicarea aproape completă a restricțiilor.

 

Comentarii
  • Voi ati persiflat virusul,stand in incinta guvernului,unde fara masca si fara perdea,ati stat la baut si fumat.Deasemeni s-au constatat in proportie de 90% dintre masti ca fiind neconforme,ceea ce a dus probabil la cresterea numarului de imbolnaviri.Ati emis documente neconstitutionale,pe timpul pandemiei,cu care ati amendat nelegal populatia.Ati indemnat la nerespectarea hotararilor CCR.Ati invinuit tot timpul alta partide si populatia,pentru nereusitele guvernului.Ati semanat neincrederea in randul populatiei cu aceste masuri,unele din ele neeficiente,marind numarul de cazuri de imbolnaviriVina va apartine in totaltate,fiind la guvernare..

  • Rumanii nu stiu sa fie civilizati decat cu bata,pe tot globul sau luat masuri de acest gen,numai la noi se gasesc asa-zisi politicienii cwrului, care daca nu-s ei la guvernare,trebuie sa le puna bete-n roate celorlati.Prost e ca unii pun si botu

Adauga un comentariu