Local

Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași sărbătorește „Ziua meseriilor” 2021

Publicat: 11 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liceul Tehnologic Economic Virgil Madgearu Iași sărbătorește Ziua meseriilor 2021
Activitățile desfășurate în Corpul C al liceului, situat pe strada Săulescu, nr. 17, au fost adresate elevilor claselor VIII-a din cadrul mai multor școli gimnaziale din județul Iași.

Prof. dr. Laura Maria Cârstea, directorul Liceului Tehnologic Economic “Virgil Madgearu” Iași, a transmis, miercuri, 10 martie 2021, că reprezentanții insistuției de învățământ au organizat atât fizic, cât și online, o serie de evenimente dedicate promovării meseriilor, care pot fi deprinse în cadrul liceului.

Activitățile desfășurate în Corpul C al liceului, situat pe strada Săulescu, nr. 17, au fost adresate elevilor claselor VIII-a din cadrul mai multor școli gimnaziale din județul Iași.

Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași sărbătorește „Ziua meseriilor” 2021

Printre activitățile organizate, se regăsesc următoarele: un webinar de prezentare a meseriei de “comerciant-vânzător” în cadrul învăţământului profesional dual, o expoziţie video de mărţişoare “comestibile”,o analiză a meseriilor de bucătar, cofetar patiser, ospătar (chelner)-vânzător în unităţi de alimentaţie, dezbateri, jocuri de rol și aplicații demonstrative în format fizic şi digital.

„În data de 10.03.2021, conducerea Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, împreună cu o echipă devotată de cadre didactice și de elevi, a organizat, fizic și online, o serie de evenimente dedicate promovării meseriilor ce pot fi deprinse în cadrul școlii noastre.

Activitățile desfășurate în Corpul C al liceului, situat pe strada Săulescu, nr. 17, au fost adresate elevilor claselor VIII-a din cadrul mai multor școli gimnaziale din județul Iași. Deși ne aflăm în plină pandemie, suntem fericiți că am putut prezenta, prin intermediul platformelor virtuale, meseriile care se învață în cadrul liceului nostru, unor grupuri deelevi și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale “Titu Maiorescu” Iași, Școlii Gimnaziale “Ion Ghica” Iași, Școlii Gimnaziale “Alecu Russo” Iași, Școlii Gimnaziale “Aron Vodă” Aroneanu, Școlii Gimnaziale Lețcani și Școlii Gimnaziale “Colonel Constantin Langa” Miroslava. Le mulțumim pe această cale directorilor respectivelor instituții de învățământ pentru tot sprijinul și deschiderea de care au dat dovadă.

Ne bucurăm că Inspectoratul Școlar Județean Iași a fost ca de obicei alături de noi. Doamna Inspector Rodica Dumitrua participat fizic la evenimentele din școalăși a vorbit despre importanța și semnificația Zilei Meseriilor,atât elevilor și colegilor aflați la fața locului cât și celor din online. De asemenea, la reușita acestui eveniment a contribuit Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, reprezentată de doamna Oana Nastasă, trainer de cariere, care le-a adresat un frumos mesaj viitorilor liceeni, explicându-le beneficiile de a învăța și de a deprinde o meserie încă de pe băncile școlii.

Printre activitățile pe care le-am oragnizat putem enumera: un webinar de prezentare a meseriei de “comerciant-vânzător” în cadrul învăţământului profesional dual, o expoziţie video de mărţişoare “comestibile”,o analiză a meseriilor de bucătar, cofetar patiser, ospătar (chelner)-vânzător în unităţi de alimentaţie, dezbateri, jocuri de rol și aplicații demonstrative în format fizic şi digital.

Ne bucurăm că am reușit să avem un număr mare de participanți la evenimentul de anul acesta, îi așteptăm cu mare drag pe elevii claselor a VIII-a să devină parte a frumoasei “familii Madgearu”, începând cu anul școlar viitor, și îi asigurăm pe toți cei interesați, elevi, părinți, profesori, precum și întreaga comunitate locală de tot sprijinul și suportul nostru. Liceul Tehnologic Economic “Virgil Madgearu” Iași promovează o educație de calitate, centrată pe elev.

Materialele sunt promovate pe pagina liceului şi pe site-ul acesteia!”, a transmis prof. dr. Laura Maria Cârstea, directorul Liceului Tehnologic Economic “Virgil Madgearu” Iași

http://economic2.ro/category/prezentarea-meseriilor/#

https://www.facebook.com/vmadgearu

Adauga un comentariu