Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași oferă gratuit tuturor cadrelor didactice din țară resurse educaționale și instrumente privind învățarea online

Publicat: 07 oct. 2021
Liceul Teoretic de Informatică
A dărui este un mod de a fi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

A dărui este un mod de a fi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Nu mai știm sigur de la cine a pornit dăruirea, de la cadrele didactice, de la toți angajați, de la elevi, de la părinți sau de la absolvenți, dar cel mai important este că exersăm dăruirea către comunitatea educațională, elevi, cadre didactice, constant cu interesul accentuat de a dezvolta învățământul preuniversitar ieșean și national.

Am constituit în noiembrie anul trecut, grupul de lucru, Departamentul eLIIS cu rolul de a promova Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași drept un cluster de resurse digitale și experiente E-Learning, consolidându-i rolul de reper în comunitatea educațională.

Primul ghid metodic produs de acest grup de creație și inovație eLIIS. Resurse educaționale și instrumente privind învățarea online este oferit gratuit tuturor cadrelor didactice din țară și poate fi descărcat la link-ul: http://www.liis.ro/Documents/download/eLIIS_ghid_resurse.pdf.

Lucrarea a fost realizată de 38 profesori ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași și cuprinde scenarii didactice bazate pe noile tehnologii în educație la toate ariile curriculare.

Oferim un alt dar elevilor din învățământul primar din județul Iași, prin inițierea și coordonarea de către Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași a unui centru de pregătire pentru dezvoltarea competențelor STEM, la care vor fi oferite lecții de matematică, programare, robotică gratuite.

Dăm startul înscrierilor la Centrul de pregătire pentru performanțe în Matematică, Informatică, Robotică. Programul este gratuit și se adresează elevilor claselor a IV-a din județul Iași pasionați de matematică,  programare și/sau robotică.

Activitățile didactice performante vor fi susținute

Activitățile didactice performante vor fi susținute de către profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași:

  • Matematică – Corneliu Brădățeanu, Ines Crețu, Ioana Iacob, Lucian Georges Lăduncă, Rodica Leontieș, Alexandru – Gabriel Mîrșanu, Andrei Nedelcu, Dan Partene, Gelu Teodor Susanu, Cristina Timofte;
  • Informatică – Mihaela Acălfoaie, Oana Cristina Butnărașu, Mariana Grădinariu, Claudiu – Cristian Gorea – Zamfir, Silvia Grecu, Cornelia Ivașc, Simona Ingrid Iuscinschi, Ionel Maftei, Lăcrămioara Tufescu, Mirela Anca Țibu, Liliana Ursache, Liliana Vîrgă;
  • Robotică – elevii mentori CyLiis sub coordonarea doamnei profesoare Mirela Țibu.

Centrul de pregătire LIIS STEM JUNIOR se va derula sub coordonarea prof. Alexandru Gabriel Mîrșanu, vicepreședinte al Societății de Științe Matematice, prof. Oana Cristina Butnărașu pentru disciplina Informatică (primii pași în programare) și a prof. Mirela Țibu, mentorul atelierelor de robotică CyLiis.

Consilierea pentru proiectarea activităților didactice pentru învățământ primar va fi realizată de profesorul pentru învățământ primar, Liliana Minea, directorul Școlii JUNIOR, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”  Iași.

Înscrierile se fac online în perioada 6 – 15 octombrie 2021, prin completarea formularului aflat la link-ul:

https://docs.google.com/forms/d/1Dq7UpzZLQMhFuSt_1jzZPVZXIjp3NYCWVH6or-jj54I/edit?ts=615b1c7b.

Testarea va avea loc pe 21 octombrie 2021, ora 16.30. Informațiile despre testare și activitatea Centrului de pregătire STEM LIIS JUNIOR vor fi postate și actualizate pe site-ul școlii: http://liis.ro/Pages/view/news/894

Vă așteptăm să vă alăturați inițiativei noastre de a dezvolta comunitatea educațională și Iașiul nostru drag!

 

 

 

Adauga un comentariu