Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași a beneficiat de proiectul Erasmus + „Let’s Build Word Towers Together” – FOTO

Publicat: 10 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iași a beneficiat de proiectul Erasmus  Lets Build Word Towers Together - FOTO
În perioada 3 - 7 octombrie 2022, Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași a avut bucuria de a întâmpina partenerii din proiectul Erasmus+ nr. 2020-1-BE02-KA229-074792_4, intitulat Let's Build Word Towers Together

În perioada 3 – 7 octombrie 2022, Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași a avut bucuria de a întâmpina partenerii din proiectul Erasmus+ nr. 2020-1-BE02-KA229-074792_4, intitulat Let’s Build Word Towers Together, la care au participat 24 elevi, însoțiți de 9 cadre didactice din cele cinci școli partenere din România, Belgia, Italia, Polonia și Turcia. Dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză, implementarea noilor tehnologii în procesul educativ, deschiderea spre valorile europene și interculturalitatea sunt obiectivele pe care le urmărește echipa de proiect formată din prof. Lăcrămioara Popa (coordonatorul local al proiectului), prof. dr. Narcisa Adochiei, prof. drd. Cristina Fulop, prof. Anamaria Andrei, prof. dr. Anamaria Ghiban și prof. dr. Adina Romanescu.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt elevii, care au avut ocazia să-și îmbunătățească competențele lingvistice și digitale prin activitățile pe care le-au desfășurat. Elevii din LIIS au pregătit platforma Padlet pentru desfășurarea principalelor activități de producere de mesaje scrise în limba engleză, de realizare a materialelor foto/video, de comunicare orală prin intermediul jocurilor interactive (HedBandz, Nume de cod, Funglish, pictionary, decrypto), dar au participat și la treasure hunt, la demonstrații de robotică și la o expoziție de toamnă. Cei 16 elevi ai Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași din clasele X – XII, membri ai echipei de proiect au coordonat alături de profesori activitățile interculturale de învățare.

“Cea mai mare oportunitate pentru dezvoltarea școlii, a elevilor și profesorilor ei rămân finanțările europene. Un proiect european este o poartă deschisă, pe care trebuie să intri pentru a răspunde nevoilor de învățare ale elevilor și pentru a oferi sustenabilitate ideilor care dau consistență valorilor și principiilor unei organizații inteligente“, explică prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“ din Iași.

Proiectul Erasmus+ nr. 2020-1-BE02-KA229-074792_4, derulat de Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași are un buget dedicat acestuia de 21480 euro.

Experiența numeroaselor proiecte internaționale derulate în cadrul LIIS a demonstrat ca interconectarea, comunicarea eficientă și înțelegerea mentalității altor popoare poate promova diversitatea culturală și lingvistică a Uniunii Europene, asigurând un climat de bună înțelegere.

Adauga un comentariu