Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a derulat o serie de activități dedicate lecturii, în perioada 14-17 februarie

Publicat: 17 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iași a derulat o serie de activități dedicate lecturii în perioada 14-17 februarie
Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

În perioada 14 -17 februarie 2023, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a derulat o serie de activități dedicate lecturii, cu scopul de a determina elevii să conștientizeze necesitatea acestui nobil act, cititul. Ceea ce inițial s-a dorit un proiect la nivel de școală, inițiat de elevii clasei a X-a C, coordonat de aceștia (Arin Donciu, Miruna Diaconu, Bogdan Acălfoaie și Cristiana Balcan), sub îndrumarea dirigintei lor, prof. Daniela Zaharia, s-a transformat într-un eveniment de amploare transfrontalieră.

Elevilor cu inițiativă li s-au alăturat colegi de gimnaziu și liceu, îndrumați de profesorii: Anamaria Ghiban, Daniela Anghelescu, Beatrice Olariu, Narcisa Adochiei, Costina Macovei, Anișoara Munteanu, Maria Rados, colaborând pentru realizarea unui concurs de postere („Cartea mea preferată”) pentru gimnaziu, concurs de clipuri de promovare a lecturii („Citesc, deci exist”), activități desfășurate în paralel la LIIS și la Instituția Publică Centrul de Excelență în Economie și Finanțe din Chișinău. În cursul zilei de ieri, la liceul nostru, clubul de lectură „LECT-LIIS”, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române, a avut drept invitat un îndrăgit scriitor ieșean: Florin Irimia.

Timp de o oră și jumătate, dialogul dintre invitatul nostru și liceeni, moderat de elevii: Mercaș Ioana – Elisabeta (clasa a XII-a A), Luca Daria-Andreea (clasa a XI-a C), Enea Alexandru-Casian (clasa a XI-a C), Alexa Ioana-Ștefania (clasa a XI-a C) s-a transformat într-o veritabilă pledoarie pentru lectură și un prilej de împărtășire a unor valori comune. De asemenea, elevii au donat peste 100 de volume din literatura română și universală pentru Centrul cultural de zi din Tăutești, coordonat de preotul Vlad Andrei Chiriac.

Adauga un comentariu