Eveniment-Social

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi va fi gazda celei de a cincea activități de predare, învățare și formare în cadrul proiectului „Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland

Publicat: 21 oct. 2019

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi va fi gazda celei de a cincea activități de predare, învățare și formare în cadrul proiectului „Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany” (nr. 2017-1-DE03-KA219-035584_4), finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, proiect de parteneriat strategic – acţiunea cheie 2, coordonat de Korbinian-Aigner-Gymnasium din Erding – Germania şi având ca partener St Dominic’s High School din Belfast – Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Ele se vor desfășura în perioada 21 – 25 octombrie 2019 și vor reuni 30 de elevi și 13 profesori din cele trei țări partenere.

Pe parcursul activităților vom încerca să identificăm probleme legate de poluarea mediului înconjurător în comunitățile din care provin școlile participante și să găsim posibile soluții de reducere a impactului poluării mediului. In acest demers vom avea alături atât mediul academic (Universitatea ”Al. I. Cuza” – Facultatea de Fizică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” – Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului din cadrul Facultății de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ”Cristofor Simionescu”), cât și Primăria Municipiului Iași.

Până la finalul proiectului (august 2020), elevii vor realiza un film de prezentare a întregii experiențe acumulate, punându-și în valoare creativitatea și gândirea critică și integrând strategii de dezvoltare sustenabilă la nivel local, regional sau european. La nivel instituțional, acest proiect a reușit déjà să promoveze practici inovative pentru încurajarea învățării colaborative, să îmbunătățească relevanța învățării și să faciliteze tranziția elevilor către niveluri superioare de educație.

Detalii despre activitățile derulate până acum în cadrul proiectului pot fi găsite și pe pagina web a Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” (https://www.lvais.ro/index.php/proiecte/367-proiect-erasmus-ka2-problem-solving-in-mint-or-steam-subjects-in-schools-in-northern-ireland-romania-and-germany).loading...

Adauga un comentariu