Economic Local

Licitația pentru reabilitarea de la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” a fost anulată! Autorizația de securitate la incendiu nu va fi obținută prea devreme

Publicat: 07 nov. 2020
Acoperișul Bibliotecii Centrale Universitare urma să fie reabilitat. Licitația pentru realizarea lucrărilor de proiectare nu a fost validată. La procedură nu s-au prezentat firme interesate
Licitația pentru reabilitarea sediului BCU din Iași a fost amânată

Reabilitarea BCU din Fundație a fost amânată. Procedura pentru alegerea proiectantului a fost anulată din lipsă de participanți. Una dintre principalele lucrări viza reabilitarea acoperișului. Lemnul urmează să fie tratat cu soluți ignifuge

Biblioteca Centrală Universitară (BCU) „Mihai Eminescu”, din Iași, urmează să intre într-un proces amplu de reabilitare. Pe data de 05.11.2020 era programată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare. Dar, procedura a fost anulată pentru că nu au fost depuse oferte. De cele mai multe ori, astfel de licitații nu sunt atractive pentru că estimările lucrărilor sunt subevaluate. În acest caz, estimarea bugetară a contractului este de 292.038 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 euro. Cel mai probabil, BCU va relua licitația în perioada următoare. Una dintre cele mai importante obiective este obținerea autorizației de securitate la incendiu. Dacă va fi contractat un proiectant, se va trece la a doua etapă, cea de realizare efectivă a lucrărilor.

„Restaurarea acoperișului (structură șarpantă), tratarea lemnăriei cu soluții speciale ignifuge, refacerea învelitorii, care trebuie realizată în conformitate cu regimul monument istoric al clădirii, din tablă de zinc, cu asigurarea tuturor zonelor și formelor acoperișului cu asigurarea unui sistem de protejare a luminatorului aulei tot din tablă de zinc, realizarea sistemului de captare a apelor pluviale din tablă din zinc (jgheaburi, burlane, glafuri), asigurându-se sistemul de degivrare ale acestora și analizarea posibilității de a se canaliza aceste ape pluviale pentru a proteja edificiul de eventualele infiltrații la fundații, așa cum va rezulta din raportul de evaluare tehnică structurală.

Execuția instalației de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți din depozitul de carte situat la subsolul clădirii, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu. Execuția sistemului de supraveghere video din sistemul de securitate. Modernizarea instalației de ventilare a Aulei BCU și execuția unei trape la luminator, cu acționare automată”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași vrea să extindă Casa de Cultură din Copou

La finalul lunii august 2020, Primăria Iași a lansat o procedură pentru extinderea Casei de Cultură „Mihai Ursachi”. Prevederea bugetară a procedurii este de 135.000 lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. La licitație s-au depus 8 oferte din partea Systegra Engineering SRL, Trust AVB SRL, Im Design Studio SRL, Tim Comp Solutions SRL, Artca SRL, Novartis SRL, Etalon Pol Consult SRL și asocierea dntre Arhivolta Studio de arhitectură SRL – Raichman studio SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Primăria Municipiului Iași intenționează realizarea unui obiectiv cultural semnificativ și reprezentativ în Parcul Copou, dar în același timp, semnificativ și reprezentativ pentru Municipiul Iași. Arhitectura propusă trebuie să devină un model pentru progresul estetic pe care Primăria Iași dorește să-l configureze și să-l promoveze, astfel încât patrimoniul construit să poată fi îmbunătățit prin realizări contemporane de valoare. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de facilitarea de cultură prin mărirea și diversificarea pozibilităților Casei de Cultură «Mihai Ursachi» de a organiza evenimente culturale. În același timp, împreună cu Muzeul «Mihai Eminescu» și Editura «Junimea» proiectul contribuie la configurarea unui centru cultural de mare importanță și prestigiu pentru Iași”, se arată în caietul de sarcini.

Cele două corpuri deja existente la Casa de Cultură vor fi extinse cu o clădire nouă cu regimul de înălțime P+3E. Mai precis, va fi înființat un amfiteatru al artelor.

Adauga un comentariu