Actualitate

Liderul Călin Georgescu, pentru „Dezbaterea Zilei” din producția media BZI LIVE a dialogat în legătură cu strategii viabile pentru ca românii plecați în străinătate să revină acasă

Publicat: 30 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liderul Călin Georgescu pentru Dezbaterea Zilei din producția media BZI LIVE a dialogat în legătură cu strategii viabile pentru ca românii plecați în străinătate să revină acasă
Călin Georgescu la BZI LIVE

În cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Călin Georgescu a abordat subiectul românilor plecați în străinătate pentru crearea unui viitor mai bun și care nu mai au la ce să se întoarcă în țară, planul pentru susținerea și dezvoltarea sectorului privat pe segmentul micilor și mediilor întreprinzători, dar și despre simbiolistica Zilei Naționale și cultivarea valorilor strămoșești.

„Dacă nu ai cum să mai produci, eşti doar o ţară de consum. Nu se poate aşa ceva. Acum totul este importat, de asta nu putem fi independenţi, pentru că depindem ombilical de Occident”, a declarat Călin Georgescu.

Călin Georgescu, pentru „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

Călin Georgescu, aflându-se în ediția săptămânală a emisiuniii „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, și în contextul în care sărbătoarea zilei de 1 Decembrie se află la doar la câteva ore distanță, a pus problema curajului și a impertinenței politicienilor români ce vor afișa o piesă de teatru de-a dreptul ironică, de vreme ce țara se află într-o continuă degradare istorică.

„Cu ce poziţie se pot duce politicenii mâine în fața oamenilor de 1 decembrie? Iaşul este sfânt, la ce oameni şi ce istorie a dat…

Fondatorul de drept şi de fapt a statului român a fost Alexandru Ioan Cuza. Evidenta contribuţie de la 1916, la Marea Unire, dar categoric, Iaşul a însemnat enorm pentru poporul român. Fiecare stradă, fiecare loc este purtat de sfinţenie…

Cum să te duci şi să spui că nu ai făcut nimic pentru naţiunea ta?

Primul pas spre suveranizare începe cu tine însuţi. Puterea lui ‘Da’ vine cu existenţa lui ‘Nu’. Nu poţi spune ‘Da’ la orice, şi e timpul să spunem ‘Nu’. Nu ai cum să crească preţurile într-o ţară că România unde ai de toate, unde se vede mâna vizibilă a guvernului care a dat la o parte mână invizibilă a muncii…

Dacă nu ai cum să mai produci, eşti doar o ţară de consum. Nu se poate aşa ceva. Acum totul este importat, de asta nu putem fi independenţi, pentru că depindem ombilical de Occident.

Poporul român şi producătorul român de grâu şi porumb nu are acces decât prin intermediarii corporatişti. Ei fac preţurile şi jocurile. Unde este spiritul de cooperaţie?”, a spus Călin Georgescu.

Călin Georgescu: „Noi doar acceptăm ceea ce ni se spune”

Călin Georgescu a abordat și problema românilor ce au plecat la muncă fizică în slujba altor popoare, de vreme ce România nu este capabilă să le asigure un trai decent. Invitatul pune accentul pe faptul că scoaterea pe bandă rulantă de diplome nu asigură o meserie iar această penurie de forță de muncă, de meseriași duce la declinul unui popor istoric, a unui popor cunoscut pentru ingeniozitatea și măiestria de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

„Gândiţi-vă că Brâncuşi a venit de la o Şcoală de Arte şi Meserii din România şi ne-a pus pe circuitul lumii. Şi unde este astăzi Brâncuşi? Înmormântat în Franţa! Pentru că el însuşi a înţeles cum stă situaţia cu conaţionalii săi.

Statul este instrumentul, este în mâna poporului! Aşa funcţionează un popor, având un stat puternic, care îl apără îl respectă… Fiecare român, fiecare gest pe care îl face un român în străinătate, trebuie apărat!

În ultimii 8 ani, polonezii se întorc acasă. Ştiţi asta? Unul câte unul. În Occident cam ăştia erau, românii, sârbii, ungurii şi polonezii. Pentru că statul polonez le atribuie demnitatea. Românii pleacă din ce în ce mai mulţi, la mia de locuitori, pleacă 5 persoane. Povestea este că pleacă tinerii, copiii lor rămân acasă cu bunicii, într-o şcoală care nu mai oferă educaţie, iar visul lor este să lucreze în străinătate. Şi aşa ajung să fie sclavii străinătății. Sunt plătiţi bine faţă de cum ar fi în România, dar nu cum este plătit un cetăţean al ţării respective.

În ultimii 20 de ani noi nu suntem întrebaţi de nimic, noi doar acceptăm ceea ce ni se spune”, a  conchis Călin Georgescu.

Călin Georgescu a discutat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre cele mai interesante subiecte ale săptămânii.

Adauga un comentariu