Local

Liderul clanului Băncuță rămâne după gratii!

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liderul clanului Băncuță rămâne după gratii

Șeful unuia dintre cele mai cunoscute si temute clanuri din România nu a scăpat de gratii. Cocoș Băncuță, șeful clanului Băncuță, este cercetat pentru proxenetism în formă continuată, el ajungând recent după gratii la Iași.

Astfel, Curtea de Apel Iași a respins contestația formulată de Cocoș Băncuță împotriva deciziei de prelungire a arestului în cazul său, sub acuzația de proxenetism în formă continuată.
Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, anchetatorii ieșeni au salvat, alături de cei britanici, peste 60 de tinere exploatate sexual pe teritoriul Marii Britanii. Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițerii de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au efectuat patru percheziții domiciliare în județele Constanța și Bacău. Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani.
Totodată, Poliția Metropolitană din Londra a efectuat 16 percheziții la imobilele utilizate de către membrii grupului infracțional, imobile situate în Capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

„Începând cu anul 2013, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificații internaționale, reușind să recruteze și să exploateze sexual peste 60 de tinere în orașul Londra”, au afirmat procurorii DIICOT Iași.

În urma cooperării judiciare internaționale, liderul clanului Băncuță a fost adus la Iași și a fost arestat de magistrați.

Adauga un comentariu