Actualitate

Liderul de sindicat al STB a demisionat din PSD

Publicat: 24 ian. 2022
Vasile Petrariu
Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB a demisionat din PSD

În aceste momente, liderul de sindicat din STB a demisionat din PSD. Așadar, Vasile Petrariu a demisionat şi din funcţia de consilier general al Primăriei București unde candidase pe listele Partidului Social Democrat.

Vă aducem aminte faptul că șoferii STB continuă greva care a început de săptămâna trecută. Printre altele, Nicușor Dan l-a acuzat pe Petrariu de faptul că greva este una politică.

Ce spune liderul sindicatului STB după ce a demisionat din PSD

Vasile Petrariu a anunțat că a demisionat din PSD. Liderul sindicatului STB și-a motivat decizia de a demisiona prin faptul că greva generală nu are iz politic și că va continua în pofida faptului că acesta nu va mai avea nicio calitate politică:

”Am văzut în ultimele zile cum Primarul General, Nicușor Dan, nu a oferit absolut nicio soluție la problemele legitime ale angajaților Societății de Transport București (STB SA), dar încearcă într-un mod rușinos să își acopere propria incompetență inducând ideea unui protest cu conotații politice.

NU, domnule Nicușor Dan! Cei peste 10500 de angajați ai STB SA nu au ieșit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieșit în stradă pentru că dvs și conducerea penală pe care ați instalat-o la STB SA ați refuzat timp de un an de zile să dialogați cu acești oameni.

Problemele pe care angajații STB SA le revendică nu au treabă cu politica, ci cu siguranța transportului public, cu abuzurile care se fac în societate, cu salariile și condițiile de muncă.

Bucureștenii trebuie să știe, domnule Dan, că, deși le-ați dublat prețul biletului anul trecut, nu ați făcut absolut nimic pentru a asigura condiții de călătorie mai bune. Și acum aveți tupeul să încercați să îi puneți pe bucureșteni împotriva angajaților STB SA?! Cât de cinic sunteți, domnule Dan?!

Dacă nu ați fi fost arogant și ne-ați fi acordat mai mult de un minut la discuții, poate ați fi aflat că acești angajați se tem că în curând nu vor mai avea loc de muncă. Pentru că dvs și camarila dvs vreți să externalizați mare parte din activitățile realizate astăzi de angajații STB SA. Asta înseamnă mii de șomeri, mii de oameni care au familii acasă, care au copii pe care trebuie să îi ducă la școală. Asta vi se pare politică sau viață, domnule Primar General?!

Răspundeți, domnule Dan, în ce țară civilizată ați văzut dvs că infrastructura critică a unei metropole este externalizată sub masca ”eficientizării” către firmele de casă?!

Adevărul este că dvs nu v-a păsat niciodată nici de bucureșteni și nici de angajații STB SA. Pe toți ne-ați tratat cu dispreț. Pe unii îi țineți în frig și fără apă caldă, iar pe ceilalți îi mințiți în fiecare zi și vreți să îi dați afară.

Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcția de Consilier General și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică. Dumneavoastră aveți curajul să vă dați demisia din funcția pe care o exercitați atât de slab?! Acum aveți vreo soluție la problemele și îngrijorările oamenilor? Sunteți singurul vinovat pentru faptul că bucureștenii trebuie să suporte acest calvar!

Curaj, domnule Dan! Bucureștenii și-au pierdut răbdarea cu dvs!!!”, scrie Vasile Petrariu.

Sindicaliștii din STB au intrat în grevă generală

Vă aducem aminte faptul că transportul la suprafață este paralizat în București după ce sindicaliștii STB au intrat în grevă. Oamenii au mai multe nemulțumiri. Șoferii, vatmanii, cer măriri salariale și susțin că directorul STB trebuie să-și dea demisia. Aceștia au mai explicat faptul că angajații nu au curse de noapte care să le permită să ajungă la muncă și că nici nu au piese de schimb la autoturismele care se strică și care pun în pericol buna circulație și siguranța pasagerilor.
Comentarii
 • Afara cu hastagul.
  Timisoara, vai de capu vostru.
  Bacau,vai de capu vostru.
  Brasov, v-a mintit Coliban ca e inginer.
  Asta e hastagul.
  Asta ati votat. Enjoy !

Adauga un comentariu