National

Liderul deputaţilor PSD, despre rotativă: „Pot apărea ministere, pot să dispară, vor interveni negocierile”

Publicat: 18 apr. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Liderul deputaţilor PSD despre rotativă Pot apărea ministere pot să dispară vor interveni negocierile
Liderul deputaţilor PSD, despre rotativă: „Pot apărea ministere, pot să dispară, vor interveni negocierile”

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat marţi că în momentul în care premierul îşi depune mandatul, undeva în luna mai, tot guvernul este demis, iar viitorul Guvern nu va avea doar un premier nou şi pot fi şi miniştri noi, dar în acelaşi timp pot fi modificări şi în structura guvernului, rspectiv pot apărea ministere sau pot să dispară, anunță news.ro.

„În momentul în care premierul îşi depune mandatul, undeva în luna mai, tot guvernul este demis. Viitorul Guvern nu va avea doar un premier nou, că sunt aceiaşi, că sunt alţi miniştri, va fi un vot pe întreg Cabinetul. (..) Inclusiv la structura guvernamentală pot fi, pot apărea ministere, pot dispărea, nu este nimic concret”, a arătat Simonis.

„Pot apărea, pot dispărea, la nivel de principiu, de bază de lucru. Orice se poate întâmpla”

Despre intenţia PNL de a se păstra protocolul coaliţiei privind rotaţia premierilor, Simonis a arătat că el este dintre cei care participă la şedinţele de coaliţie şi „nu a văzut o susţinere largă”.

„Pot apărea, pot dispărea, la nivel de principiu, de bază de lucru. Orice se poate întâmpla, câtă vreme este un nou guvern”, a mai spus deputatul PSD, precizând că vor interveni acele negocieri în interiorul coaliţiei.

S-a aflat data la care România va avea noul premier! Nicolae Ciucă nu vrea să își depună demisia

Potrivit surselor Antena 3 CNN, protocolul va fi respectat, adică PNL și PSD vor face schimb de ministere. Ministerul de Finanțe ar urma să plece de la PSD la PNL, Ministerul Transporturilor la fel, iar Ministerul Proiectelor Europene ar trebui să meargă de la PNL la PSD.

Astfel, pe data de 27-28 mai, ar trebui să aibă loc procedura parlamentară pentru rotativă.

Sursele citate spun însă că premierul Nicolae Ciucă nu își dorește să își dea demisia, nu vrea să fie demis în Parlament, ci își dorește să își depună mandatul în fața președintelui Klaus Iohannis. Însă această procedură nu există în Constituție.

”Nu o să îmi dau demisia! Am primit un mandat de la președinte, voi preda mandatul președintelui României!”, declara Nicolae Ciucă în urmă cu două săptămâni, potrivit Mediafax.

”Am văzut declarația domnului prim ministru, nu știu care va fi decizia domniei sale, însă oricum, în momentul de față, ne aflăm în fața acestei situații de a avea o rotativă. Practic este o situație nouă în peisajul politic românesc. Din informațiile pe care le am eu se vor respecta toate înțelegerile care s-au stabilit la început și la momentul în care s-a semnat Protocolul pentru această coaliție pentru salvarea României.

Eu cred că procedurile vor merge fără absolut nicio problemă, nu va exista niciun impediment din partea Guvernului și nici din partea parlamentarilor”, a declarat Florian Bodog la Antena 3 CNN.

Comentarii
  • Sigur, targuiti-va ca la piata; doar tara va apartine. Si nu uitati sa-i miluiti pe toti. Lasati pregatirea profesionala, competenta, profesionalismul incolo. Numiti-i in functii pe cei maI PROSTI .

  • Se rotesc îîîî-iști ciuci ,țurcani și gurani din ciordele cu îîî-iști ciordaci simoniști ,stânești opriști câ așa e în frâția eșuaților mei trebe sâ ciordeascâ și sâ propagheze pe rînd nu toți odatâ câ le bate obrazul de emoție

Adauga un comentariu