International

Liderul grupării teroriste ISIS a fost lichidat. Organizația a anunțat numirea unui nou conducător

Publicat: 30 nov. 2022
Liderul grupării teroriste ISIS a fost lichidat. Organizația a anunțat numirea unui nou conducător
Liderul grupării teroriste ISIS a fost lichidat

Liderul rețelei jihadiste Stat Islamic (ISIS), irakianul Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi, a fost ucis. Anunțul a fost făcut miercuri de organizația teroristă sunnită.

Abu Omar Al-Muhajir, purtătorul de cuvânt al ISIS, a spus că Al-Qurashi a fost ucis în cursul unor acțiuni combatante, fără a oferi detalii, transmite Agenția France Presse.

Liderul grupării teroriste ISIS a fost lichidat

Informația a fost confirmată de Institutul american SITE Intelligence Group, care monitorizează activitățile online ale grupurilor islamiste.

Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi devenise liderul rețelei Stat Islamic în luna martie, anul curent.

Predecesorul său, Abu Ibrahim Al-Hashimi al-Qurayshi, fusese ucis în februarie, într-o operațiune a forțelor speciale americane în nord-vestul Siriei.

ISIS a anunțat, tot miercuri, că Abu Al-Hussein Al-Husseini Al-Qurashi a devenit noul lider al ISIS.

Operațiune în forță a trupelor speciale turcești

Forțele de securitate și de informații turcești anunță „neutralizarea” unui „terorist de rang înalt” din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului, au declarat miercuri surse de securitate, informează MEHR News.

Fatma Onur, cu porecla Kinda Maras, a fost ținta unei operațiuni a Organizației Naționale de Informații din Turcia (MIT) în regiunea Sinjar, au declarat sursele, care au solicitat anonimatul din cauza restricțiilor de a vorbi cu presa.

Onur era un așa-numit membru „senior” al aripii de informații a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), la care s-a alăturat în anii 1990 din Marea Britanie, potrivit surselor.

Turcia a efectuat lovituri aeriene în nordul Irakului și în Siria din noaptea de 19 noiembrie până în dimineața zilei de 20 noiembrie. Loviturile au fost aplicate asupra bazelor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Turcia a acuzat PKK și kurzii sirieni pentru atacul terorist din 13 noiembrie de la Istanbul, soldat cu șase morți.
Adauga un comentariu