Actualitate

Liderul PSD Iaşi, Marius Eugen Ostaficiuc, despre dosarul Unifarm: „Ludovic Orban trebuie să dea explicaţii clare”

Publicat: 06 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liderul PSD Iaşi Marius Eugen Ostaficiuc despre dosarul Unifarm Ludovic Orban trebuie să dea explicaţii clare
Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iași

Liderul PSD Iaşi, Marius Eugen Ostaficiuc, despre dosarul Unifarm. Social democrat precizează faptul că premierul Ludovic Orban trebuie să dea explicaţii clare în dosarul Unifarm. Situaţia actuală este cauzată de PNL şi Guvernul Orban. Ostaficiuc îi caracterizează pe liberali că sunt avizi după combinaţii şi control.

„Ludovic Orban trebuie să dea explicații clare în dosarul Unifarm. Ceea ce s-a întâmplat în situația de față este doar vina PNL şi a Guvernului Orban, avizi după combinații şi control. Pandemia a ajuns să fie folosită drept paravan pentru căpuşarea bugetului şi îndestularea firmelor de casă a PNL. Pentru acest lucru, Orban trebuie să dea explicații clare şi concise, cum s-a ajuns la astfel de situații.

Dosarul Unifarm este o bubă care s-a spart, iar tot puhoiul de corupție a ieşit la iveală. Milioane de euro pe achiziții în vreme de pandemie, profit pe suferința românilor şi un cinism uluitor. A fost rețeta pentru care acum Ludovic Orban trebuie să răspundă. PNL şi-a bătut joc de români.”, a declarat liderul PSD Iași, Marius Eugen Ostaficiuc.

Ludovic Orban, chemat la raport în scandalul Unifarm. PSD acuză legături între Unifarm și Guvern

Social-democrații acuză legături între Guvern și Unifarm în privința achizițiilor din starea de urgență. Premierul se apără și susține că nimeni din Executiv nu a avut informații că în cadrul Unifarm se desfășoară proceduri ilegale, iar directorul companiei avea mandat până pe 14 iulie.

Fostul director Adrian Ionel este cercetat de DNA sub acuzația că ar fi cerut unei companii private 760.000 de euro comision în schimbul acordării unui contract de achiziție pentru măști și combinezoane.

Premierul Orban a negat orice legătură cu șeful Unifarm

Premierul Ludovic Orban susține că nimeni nu a avut informații despre ilegalitățile de la Unifarm și că directorul Unifarm era în funcție când actuala guvernare a venit la putere.

”Eu nu am avut niciun fel de informaţii, nici eu, nici alţi colegi de ai mei, despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. Ăsta e primul şi cel mai important lucru pe care vreau să-l spun. Noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expiră în 14 iulie. Nu am luat decizia să îl schimbăm pentru că în plină pandemie să stai să umbli la conducerea entităţilor… Numai dacă am fi avut informaţii suficiente de clare şi de precise am fi putut să-l schimbăm. Era complicat să îl schimbi din funcţie, pentru că se ştie că procedura de schimbare a unui Consiliu de Administraţie şi a unui manager, în condiţiile legislaţiei actuale, e destul de complicată, adică trebuie să îi plăteşti toate veniturile pe care le-ar fi obţinut până la sfârşitul mandatului”, a adăugat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu