Actualitate

Liderul PSD Iaşi, Marius Ostaficiuc: „Cultura ieşeană nu trebuie să moară”

Publicat: 26 apr. 2020

Liderul PSD Iaşi, Marius Ostaficiuc a trasnmis un mesaj prin care trage un semnal de alaramă în legătură cu soarta culturii ieșene.

„Cultură ieșeană nu trebuie lăsată să moară. În ultimele zile s-a tot speculat faptul că instituțiile culturale subordonate Consiliului Județean Iași sunt în pragul colapsului în urma unei decizii privind modificarea regulamentului de funcționare al acestora. Situația trebuie abordată cu maximă responsabilitate, cu atât mai mult cu cât e vorba de instituții de prestigiu național și internațional. Legal, situația și soluțiile ieșirii din impas trebuie analizate de consiliile de administrație ale fiecărei instituții în parte, chiar dacă ele sunt subordinate CJ. Am atras atenția asupra acestei amănunt încă de la ședința comisiilor reunite de zilele trecute ale CJ pentru a nu lăsa loc de interpretări.

Cred ca presedintele Maricel Popa a dorit sa gasesaca o solutie în privința acelor angajați care stau acasă și primesc, totuși, salariul integral. Pe de altă parte, trebuie sa avem in vedere protectia socială, principiu fundamental al social-democrației. Guvernul liberal nu a prevazut solutii pentru bugetarii din domeniul cultural. Ține de noi toți să gândim lucid și să luăm de comun acord deciziile cele mai potrivite.

PS: Ma număr printre aceia care știu că, fără cultură, Iașul ar deveni un oraș anonim. Voi fi mereu un avocat al culturii ieșene.”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Comentarii
Adauga un comentariu