Local

LIIS se conectează la direcțiile de dezvoltare ale securității cibernetice

Publicat: 21 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
LIIS se conectează la direcțiile de dezvoltare ale securității cibernetice
Conferința internațională de securitate cibernetică „Parteneriatul strategic româno-american în domeniul securității cibernetice”

Elevii Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, sub coordonarea domnului inginer de sistem Cezar Butnariu au participat astăzi, 21 octombrie 2020, la Conferința internațională de securitate cibernetică „Parteneriatul strategic româno-american în domeniul securității cibernetice”. Evenimentul a avut loc în format online, prin intermediul platformei CISCO Webex.

Cea de a 4-a ediție a conferinței a reunit nume de referință în domeniul securității cibernetice și a fost organizată de Serviciul Român de Informații prin intermediul Centrului Național Cyberint, alături de Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Statelor Unite și Fireeye România.

Invitația pentru elevii Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași de a participa la această conferință este rodul colaborării din cadrul proiectului pilot Cyber Preuniversitar inițiat de HYPERLINK „https://www.sri.ro/cyberint” Centrul Național Cyberint – Serviciul Român de Informații, în parteneriat cu alte 3 licee cu profil intensiv – informatică din România. Din echipa de proiect de la nivelul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, fac parte inginerul de sistem Cezar Butnariu și profesorii de informatică: Oana Butnărașu, Mirela Țibu și Liliana Vîrgă.

Astfel de proiecte sunt o oportunitate pentru dezvoltarea competențelor informatice care nu sunt vizate de programele școlare și vin în sprijinul conectării elevilor la contexte de învățare inovative care îi ajută să se pregătească pentru cerințele firmelor de profil.

Adauga un comentariu