National

Lipsa gravitației ucide cancerul, chiar în lipsa oricărui alt tratament

Publicat: 01 mai 2020

Rezultatele remarcabile ale studiului efectuat de un grup de cercetători australieni demonstrează că între 80 și 90% dintre celulele maligne au murit după o singură zi în condiții de microgravitație, de notat că și în condițiile lipsei oricărui alt tratament.

Joshua Chou, specialist în ingineria biomedicală la Universitatea de Tehnologie Sydney, conducătorului grupului de cercetare, a declarat că ideea testării comportamentul celulelor canceroase în spațiu i-a venit după ce a condus un alt studiu asupra prevenirii pierderii de țesut osos în spațiu.

”Este imposibil să creăm un tratament tip ”glonț de argint” pentru cancer și asta pentru că această boală diferă în funcție de pacient, iar oamenii reacționează diferit. Însă, vreau să știu dacă au ceva în comun aceste tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care le-am pus încondiții de microgravitație,” a explicat specialistul, citat de DW.

”Am luat patru tipuri diferite de celule canceroase din diferite părți ale corpului – sân, ovare, plămâni și nas – și le-am pus în condiții de microgravitație. Astfel am descoperit că în 24 de ore, 80-90% din aceste celule canceroase au murit,” a spus specialistul.

Pasul următor al acestei concluzii este studierea acestui efect uimitor pe Stația Spațială.

Adauga un comentariu