Actualitate

Lista centrelor din România unde se strâng ajutoare pentru cei afectați de cutremurele din Turcia

Publicat: 07 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista centrelor din România unde se strâng ajutoare pentru cei afectați de cutremurele din Turcia
Lista centrelor din România unde se strâng ajutoare pentru cei afectați de cutremurele din Turcia

Cetățenii români care doresc să se implice în campania de ajutorare organizată pentru a sprijini locuitorii din zonele afectate de cutremur în Turcia pot dona bunuri în locațiile puse la dispoziție de autorități.

Atât Ambasada Turciei la București cât și anumite primării și asociații non-guvernamentale au pus la dispoziție mai multe locații unde românii pot dona ajutoare pentru turcii afectați de cutremurele devastatoare de luni, 6 februarie.

Lista centrelor din România unde se strâng ajutoare pentru cei afectați de cutremurele din Turcia

Ambasada Republicii Turcia în colaborare cu TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România) s-a mobilizat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor afectați de cutremurul din sudul Turciei din data de 06.02.2023 prin strângerea de fonduri și obiecte de prim-ajutor, care vor fi donate Autorității pentru Mangamentul Dezastrelor Naturale, astfel:

Donațiile în bunuri, pot fi trimise după cum urmează:

București:
Aprodex Maşini SRL (Titan Maşini de Precizie)
Bulevardul 1 Decembrie 1918 1G
Contact: Dl. Sever Raşid – +40 755 042 304

Constanța:
Romtextil SA,
Aurel Vlaicu, No:125, Constanta
Contact: Dl. Selahattin Süsli – +40 743 064 813

Cluj-Napoca:
Consulatul Onorific al Turciei
Str. 1 Mai, nr. 8, loc. Apahida, cod postal: 407035 jud. Cluj (cladirea Vitacom)
Contact: Kertesz Levente 0728503576
Takacs Emoke 0728503501
Vita Vasile 0728503503

Donațiile în bani pot fi efectuate direct în conturile TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România) deschise în acest scop:

Garanti Bank: RO12UGBI0000122003395RON (RON)
Garanti Bank: RO05UGBI0000122003396EUR (EUR)
Credit Europe Bank: RO57FNNB000901050794RO01 (RON)

Mai multe detalii în ceea ce privește punctele de donații pot fi obținute la nr. de telefon +40 730 360 129 sau e-mail [email protected].

Lista de lucruri pentru prim-ajutor poate fi consultată mai jos:

Sectorul 4 al Municipiului București pune la dispoziție un spațiu dedicat pentru colectarea ajutoarelor destinate sinistraților din Turcia, afectați de cutremure
Începând de joi, 9 februarie a.c. și până luni, 13 februarie a.c., toți cei care doresc să-i ajute pe cei afectați de distrugerile provocate de cutremurele ce au avut loc în Turcia pot veni la Liceul Tehnologic Dacia situat pe strada Grigore Marin nr. 42-44 din Sectorul 4.

În incinta acestei unități de învățământ a fost amenajat un spațiu dedicat în care se vor colecta ajutoarele destinate sinistraților. Oamenii pot aduce obiecte de îmbrăcăminte (paltoane, geci, haine groase), produse de igienă și de curățenie, alimente neperisabile (conserve), dar și baterii, lanterne, pături sau saci de dormit.

Totodată, dacă au posibilitatea, aceștia pot dona corturi, paturi pliabile și saltele, precum și generatoare, radiatoare și aeroterme.

toate bunurile colectate vor fi transportate către zonele din Turcia

Din acest loc, toate bunurile colectate vor fi transportate către zonele din Turcia, grav afectate de cutremure.

Sectorul 4 al Municipiului București se alătură eforturilor comunității internaționale și va trimite în cel mai scurt timp, în zona afectată de cutremure, mai multe TIR-uri cu tot ce este nevoie, atât pentru a ușura intervenția dificilă a salvatorilor, cât și pentru amenajarea în condiții optime a campusurilor pentru sinistrați.

Camioanele Sectorului 4 vor transporta în Turcia materiale sanitare, medicamente, alimente, apă, haine, pături, corturi, paturi, saltele, saci de dormit, generatoare și aeroterme, iar în funcție de nevoile reale ale poporului turc, pe care le identificăm împreună cu reprezentanții Ambasadei Turciei la București, sprijinul pe care comunitatea noastră îl oferă celor afectați va putea fi suplimentat.

„În primul rând, transmit condoleanțe familiilor îndoliate în urma cutremurelor de luni dimineața, din sudul Turciei. Comunitatea Sectorului 4 le este alături și oferă sprijinul necondiționat celor care suferă în aceste momente și care au rămas fără adăpost.

Am luat decizia, ca în cel mai scurt timp, de aici, din Sectorul 4, să plece către zonele afectate camioane cu materiale de prim ajutor de care oamenii au mare nevoie”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Toți cei care vor să ajute poporul turc, greu încercat în aceste zile, sunt rugați să sune la numărul de telefon 021.9441.

Adauga un comentariu